Mató amb gelatina de ratafia @PànxingCerdanya

El Marc, des dels 16 anys muny i cuida vaques i conrea camps a Vilallobent, junt amb el seu pare. Van començar amb 40 vaques, avui en tenen més de 150. Ës per això que es van traslladar a la granja Mas Pallarols i van obrir l'obrador  Ca l'Alzina, junt amb la Mònica, on es fan iogurts artesans. 




I amb la seva llet fresca, i la recepta de la Sandra he fet aquest mató.

Necessitem:

  • Un litre de llet fresca Ca l'Alzina
  • El suc d'una llimona


Posem a escalfar la llet i la fem arribar a 90º. La traiem del foc i hi aboquem el suc de la llimona. Amb una cullera ho remenem fins que vegem que comença a tallar-se la llet.
Ho deixem reposar uns 15 minuts, veurem que es separa el xerigot. Ho colem amb un drap de cotó, ho escorrem lleugerament i ho posem en una carmanyola de vidre a la nevera.




 I l'he presentat amb uns daus de gelatina de ratafia, unes nous i uns carquinyolis. I per qui li agrada ben dolç, una miqueta de mel no hi pot faltar!

Com fem la gelatina de ratafia:


  • 100ml de ratafia CaRoman
  • Una fulla de gelatina
Posem la fulla de gelatina a hidratar en aigua freda.

Escalfem lleugerament la meitat de la ratafia. Hi posem la gelatina hidratada i la desfem bé. Hi posem la resta de la ratafia. L' aboquem en un motlle rectangular i la posem a la nevera fins que es faci sòlida.
La desemmotllem, tallem a dauets i posem damunt del mató al moment de portar-lo a taula. 
Podem regar-lo amb una mica de mel. I amb unes nous i uns carquinyolis tenim unes postres de la nostra terra, amb producte nostre, amb gust català!


Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides