Bacallà amb ceba confitada al vermut @CatalunyaCuina

25 de gener, publiquem a CatalunyaCuina recepta amb Vermut Miró.
Us proposo un segon plat, un bacallà cuit a baixa temperatura i el vermut el posem a l'acompanyament.
El Vermut que hem fet servir és el Vermut vermell MIRÓ i per donar el toc final hem fet servir unes perles de vermut, unes esferificacions de vermut: 0.6 centilitres de vermut reserva etiqueta negra envoltats d´una fina i delicada pell de gelatina que esclata al contacte amb el paladar o en el nostre cas, per l'escalfor del plat


Necessitem:

  • 4 talls de bacallà, dessalat.
  • Oove
  • Herbes aromàtiques
  • 4 cebes grosses
  • 4 cullerades de vermut vermell MIRÓ



Agafem el bacallà i els envasem al buit, d'un en un, amb un raget d'oove i unes fulles d'aromàtiques en cada una de les bosses. Jo hi he posat una mica de menta llimonera. 
Programem l'aparell de coure a baixa temperatura 8 minuts a 65º. Al moment que passin aquests 8 minuts cal que tallem la cocció submergint la bossa en un bol amb glaçons de gel.

Si no tenim aparell de coure a baixa temperatura us explico una manera de coure el bacallà que queda perfecte i porta molt poca feina:
L'envasem al buit, amb l'oli i les herbes, tal com he explicat dalt.
Posem una cassola amb aigua a bullir. Quan arrenqui el bull apaguem el foc, hi posem les bosses amb el bacallà dins, al damunt hi posem una ma de morter per evitar que surin i les deixem 5 minuts.
Passat aquest temps les traiem de dins l'aigua i les fem refredar dins un bol amb glaçons de gel.

Mentrestant tallem la ceba en juliana i la fem coure, a foc baixet, en una mica d'oli. Quan veiem que comença a agafar color la ceba hi posem el vermut i deixem que es redueixi. Ho rectifiquem de sal.
Posem els talls de bacallà damunt perquè s'escalfin i ja ho podem enplatar.

Per acabar el plat hi he posat unes perles de vermut Miró que amb l'escalfor han esclatat retornant-li li  xispa "vermutera" que ha perdut en coure's amb la ceba. 

Comentaris

  1. Gran plat, gustós i saludable.

    Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Manel!!!! Això de la baixa temperatura ha estat un molt bon descobriment😉

      Prnts
      Glòria

      Elimina
  2. Quin luxe de recepta! Molt elegant sabròs i lleuger!
    Petons i bon diumenge!
    Palmira

    ResponElimina
  3. Me encanta el bacalao de todas maneras y esta elaboración esta tremenda y bien elaborada Gloria.
    Bss

    ResponElimina
  4. Rabañaría el plato, me encanta el bacalao, y cocinado de esta manera lo imagino realmente rico

    Petons!!!

    ResponElimina
  5. Hola Gloria. Veo que te estás convirtiendo en toda una maestra de la cocina. Ya hasta nos pones los dientes largos cocinando a baja temperatura y al vacío y con perlas de vermú jj. No dispongo de esa máquina así que en el supuesto de hacerlo sería como dices con el agua.
    De lo que estoy seguro es de que es un plato de autentico lujo. Esas perlas deben estar de vicio y el bacalao todavía más.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  6. Boníssim n'estic segura! i amb perles de vermut GENIAL!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades populars