Coc de carabassa i cardamom

Aquest coc no tenia cap intenció de publicar-lo. Vaig fer-lo per prendre'l a la feina i per aprofitar que em quedava una mica de carabassa torrada.
Vaig pensar en posar-hi cardamom i canyella i vaig fer foto a corre-cuita, sense mirar-m'hi massa...ja us he dit que no tenia cap intenció de posar-la al blog. 
Però els ha agradat tant i com que m'han demanat la recepta... doncs aquí la tenen. A veure si s'animen i el fan (i el porten per esmorzar, heheh)

Necessitem:
  • 250g de carabassa torrada
  • 125g de sucre morè
  • 2 ous
  • 100ml d'oove
  • 1 sobre de llevat químic
  • 175g de farina
  • sucre blanc i canyella en pols per empolvorar
  • Mitja dotzena de llavors de cardamom



Engeguem el forn a 200º
Agafem les llavors de cardamom, les xafem lleugerament i traiem les closques.
Emulsionem la carabassa amb l'oli, amb la batedora (posem la carabassa en un bol i la triturem amb la batedora, a poc a poc hi anem tirant l'oli fins que quedi ben lligat.) Hi afegim el cardamom.
Muntem els ous amb el sucre a punt de cinta. Hi afegim, a poc a poc l'emulsió de la carabassa. Després la farina tamissada barrejada amb el llevat.
Preparem un motlle, greixant-lo lleugerament perquè no s'ens enganxi. Hi aboquem la massa. Empolvorem generosament amb la barreja de sucre i canyella enpols i ho posem al forn, ja calent, una mitja hora. O fins que punxant-lo el tester ens surti eixut.

Què me'n dieu? Espero que us agradi tant com ha agradat a la feina...i si teniu una miqueta més de temps per gaudir-lo que la mitja hora que tenim nosaltres, acompanyeu-lo d'un bon vinet dolç, d'una ratafia...o senzillament acompanyant al cafè!





Comentaris

  1. A mi de ben segur que m'agrada moltíssim! Ha de ser una passada! Prenc bona nota.
    Petonets i bon cap de setmana,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'han dit aquesta colla que treballen amb mi que és molt bo Tant m'ho han dit que m'he animat a publicar-lo 😉
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  2. Sembla molt esponjosa.
    Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Va quedar mollt esponjós Manel.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  3. Quan en preparis per esmorzar a la feina, me'n fas un tros per a mi per a fer la cata! Què et sembla? i jo poso el cafè! ptnts

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ho hauríem de fer de tant en tant. Perquè més apropet no podem estar tu i jo 😂😂😂

      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  4. A punt de cinta és allò que en castella en diuen a "punto de nieve?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, però amb l'ou sencer. Les clares sol és a punt de neu.

      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  5. Ohhh!!! Quina bona pinta!!! Segur que déu ser deliciós . Petons.

    ResponElimina
  6. Quin cóc més bo! El cardamomo li queda molt bé a la carbassa i la carbassa a tots els dolços :o)
    Petons i bon diumenge!
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. El cardamom és una mica desconegut per a mi. Estic començant a coneixer-lo.

      Ptnts
      Glòria

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades populars