29.10.17

Cogombres confitats en vinagre


Quan veig una recepta amb vinagre me la llegeixo amb especial atenció, sóc una gran entusiasta del vinagre. Em ve de petita, quan, amb una mica menys de coneixement que ara, me'l "bebia" gairebé i algunes vegades fins i tot se m'havia tallat la llengua, cosa que fa mal, però no sé si em feia més mal la llengua o la bronca de la mare... - ja t'ho he dit que no et posis tant de vinagre...
Per això quan vaig veure que la Dolors del blog  Hi ha bruixes a la cuina  posava els  Schüttelgurken no vaig tardar gens en decidir-me a copiar-li la recepta.

Aquí teniu la meva versió, per fer-la necessitem:
  • 6 cogombres mitjans
  • 3 cebes
  • 2 culleradetes de sal
  • 2 cullerades de sucre
  • 1 cullerada de mostassa de Dijon
  • Pebre
  • Fulles de farigola fresca
  • 100ml de vinagre de poma
Pelem els cogombres i les cebes i ho tallem a trossos, no massa grossos.
Ho posem en un  pot que tingui tapa.
Hi afegim la sal, el sucre, la mostassa, la farigola i el vinagre.
Ho sacsegem bé i ho posem a la nevera.
Ho anem sacsejant, fins a 7 vegades, cada mitja hora o cada quan hi pensem i ja els tenim a punt.
La Dolors diu que a ella li van durar tres setmanes i que estaven molt bons encara...a nosaltres ens duren entre tres i cinc dies, no hem pogut comprovar el temps que es conserven a la nevera ☺

Amb uns bons tomàquets amanits amb el suc de marinar els cogombres  he estat feliç més de dos i tres dies des de que faig aquesta recepta. Què us sembla? 


8 comentaris:

  1. Quina recepta més original! I facileta de fer! Apuntada queda!
    Petonets i bona setmana,
    Olga

    ResponElimina
  2. Nena t'han quedat genials!! Ja pots presentar-te a qualsevol "guateque" alemany que t'acceptaran amb els braços oberts :) Jo també els he fet amb vinagre de poma i queden molt bons. El que encara no he provat i m'agrada, és la farigola... la propera vegada! Sigui com sigui, són fantàstics!
    Petons bonica! I bona setmana.

    ResponElimina
  3. Oohhh han d’estar rebons! Per què al meu home no li agraden! Me’l hauré de fer per mi sola!!!����

    ResponElimina
  4. Hola Gloria. Todo lo que lleve vinagre me encanta. Suelo comprar bastantes encurtidos así que te habrás dado cuenta que apenas los hago en casa.
    Esta forma de preparar los pepinos en vinagre debe hacer que adquieran un sabor estupendo. Me habría encantado poder probarlos pero me pilla algo lejos jj y seguro que ya no te quedarán.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  5. Yo no soy para nada de vinagre, pero estoy seguro que si pillase estos pepinillos confitados tuyos no le decía que no.
    Bona castanyada
    Petons

    ResponElimina
  6. A "pendientes" això ho voldré provar :) :) ptnts!!

    ResponElimina
  7. Suposo que el vinagre no ha de ser necessàriament de poma, oi?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si no en tens de poma fes-ho amb vinagre de vi blanc.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.