Llaminadures de gingebre o gingebre confitat @ColorYSabordeTemporada

Ingredient d'aquest mes del repte @Color y Sabor de Temporada... gingebre o espàrrecs. Amb el senzill que hagués estat una quiche  o una coca salada espàrrecs, doncs NO! m'he hagut d'embolicar amb el gingebre. 
Des del primer moment vaig pensar en fer aquestes llaminadures, les havia tastat i m'agrada molt el contrast dolç picant que tenen i penso que en cócs i magdalenes ha de quedat molt bé. A més, deu ser perquè em vaig fent gran, cada vegada m'agraden més les llepolies ☺. Així que a partir aquesta recepta de la Susanna les he fet.
A veure què us semblen.

Necessitem:
  • Mig quilo de gingebre ben fresc
  • 400g de sucre
  • Sucre per arrebossar


Rentem bé el gingebre i el posem en una cassola cobert d'aigua i el fem bullir una mitja hora. El traiem de l'aigua, el deixem refredar i el pelem amb el pelador de patates . Després el tallem a dauets i el tornem a posar a la cassola, cobert d'aigua i el fem bullir un quart d'hora. L'escorrem bé i el tornem a fer bullir...Aquesta operació la he fet 5 vegades ja que volia aconseguir que només li quedés una picantor suau.
Una vegada fet això posem a la cassola aigua, els 400g de sucre i els daus de gingebre i ho fem  bullir a foc moderat una hora aproximadament. Quan vegem que està tendre l'escorrem i el posem damunt un drap perquè s'eixugui.
Abans de que sigui fred del tot el posem en un plat amb sucre i el barregem bé perquè quedin tots els trossets ben arrebossats. Deixem que s'eixugui i refredi del tot i ja el podem posar en pots de vidre per desar-lo i fer-lo servir com més ens convingui.


Sol, com si fos un caramel és molt bo... ara miraré de posar-lo en algun cóc, segurament amb llimona... ja en tinc ganes de veure el resultat 

Comentaris

  1. M'encanta el gingebre. Sempre en tinc de fresc a la nevera i alguna vegada n'havia comprat de confitat. Probaré de fer-lo! Gràcies per la recepta! Petons.

    ResponElimina
  2. No lo he probado confitado, pero se ve delicioso y para mezclar en un bizcocho debe de estar muy rico, gracias por la receta.
    Besitos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. En bizcocho está muy rico, però sólo, como una golosina también.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  3. Glòria, gràcies per la recepta, doncs normalment el compro, a casa som consumidors d'aquest gingebre, funciona molt bé pel mal de coll i l'ardor d'estómac.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Veus que bé Carme!!!!
      M'agrada haver-te estat útil
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  4. Hola Gloria. Pues tengo que decirte que el jengibre al natural nunca lo he utilizado. Utilizo en polvo en algunas preparaciones pero así no.
    Y por lo que leo hay que hacer unas cuantas cocciones para que no presente problemas de sabor.
    Leo que son hasta cinco veces pero ¿esas cinco son cociendo 15 minutos? o solo es comenzar a hervir.
    No lo he probado así pero sabiendo como cocinas creo que me gustaría y mucho degustar unos cuantos trozos de ese jengibre.
    Un abrazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. 15 minuts cinc vegades, així he aconseguit el punt de picant que m'agrada a mi.
      Si t'agrada més picant només ho bulls un parell de vegades.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  5. Amb aquesta no t'acompanyo! El gingebre i jo no som gaire amics! És una recepta espectacularmemnt original.
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs n'he fet un bundt... boníssim!
      La propera entrada el veuràs Olga
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  6. Hola! Una golosina muy saludable además, muy útil para cuando se tienen náuseas. Puede ser un útil regalito para una embarazada con estos achaques.
    Me encanta. Abrazos!!

    ResponElimina
  7. Pues el resultado en alguna preparación va a estar genial... no puede ser menos con esta preparación. El sabor lo tengo en la boca. Me encanta.

    ResponElimina
  8. Els he comprat alguna vegana fets y son deliciosos, això sí, carísims! Amb lo bé de preu que surt el gingebre, es genial poguer-lo fer. Queda molt bé amb tataki de tonyina amb alvocat, què bo!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amb tataki i alvocat...ho peovaré!
      Gràcies Mireia
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  9. Jo també n'he provat, però dels de compra i com diu la Mireia són força cares! així que a veure si m'animo a fer-los, que tot i que és una recepta entretinguda és força facilona ;). Petonets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si són cars de compra val la pena passar una estoneta fent-los a casa Eva.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  10. M'agrada molt! sembla sembla laboriós però és fàcil, ho intentaré algun dia :) ptnts

    ResponElimina
    Respostes
    1. Facil, facilíssim, una miqueta entretingut, això si
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  11. Me encanta hacer esta receta y tomarlos solos aunque algunas veces directamente se lo pongo a las infusiones. Besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. No los havía probado nunca, pero me parece que a partir de ahora serán imprescindibles en mi casa.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides