12.10.16

Aperitiu de foie amb figues confitades

Facilíssim de fer i quan ho portem a taula fa festa grossa!

Necessitem;
  • Un tall de foie mi-cuit per persona
  • Una figa confitada per persona
  • Una llesca de pa d'espelta integral , tallada a la mateixa mida que el foie.
  • Sucre
  • Escates de sal grossa
Torrem lleugerament el pa d'espelta integral. Hi posem al damunt el tall de mi cuit i hi posem a sobre una figa confitada.
Una miqueta abans de portar-ho a taula posem una culleradeta de sucre damunt el foie i ho cremem amb el bufador, hi posem unes escates de sal grossa i  unes gotetes del suc de les figues per damunt i ja ho tenim a punt!

I si és tan senzill i tan bo, i hi ha qui em diu que fer el foie a casa també és molt facilet i em tempten amb les seves receptes, potser m'animaré i ho faré de tant en tant, per convertir qualsevol dia en una festa grossa, que sempre està bé obrir una ampolla d'un bon vi i celebrar que avui és avui, no us sembla?

Mireu aquestes receptes i ja em direu que no us agafen ganes de fer mi-cuit a casa 
Ara només em cal trobar un bon fetge d'ànec, perquè vull fer les dues !

22 comentaris:

  1. Vinga, animat, que no porta gens de feina per el resultad que te. I si el trobas sense venas, ni tu pensis. He mirat el de la Montse i tambè està molt be. Inclòs tambè es pot fer a la sal, la meva germana el fa aixis. Faigis el que faigis el resultat es el mateix. Com fiu la Montse, es important macerar lo amb un bon brandy i el dolç li va de maravella 😉
    Petons

    ResponElimina
  2. Glòria, gràcies per fixar-te en la meva recepta. La veritat que és molt fàcil de fer i queda realment molt bona.
    La recepta de la Manu, és una altra opció, feta en tarrina.
    Un cop fet el foie, el pots congelar perfectamentament. Jo en faig un cop l'any i en tinc sempre al congelador.
    Trobaràs uns fetges d'ànec de gran qualitat a la Fire de Bourg-madame, els dies 28 i 29 d'octubre.

    ResponElimina
  3. Quina combinació tant bona! Haurem de provar-ho i també fer el foie a casa com la Montse i la Manu. El foie em fa pensar en la novel.la del Xavier Bosch " Algú com tu"

    ResponElimina
  4. Estic segurísima de que triunfa!!! A casa meva els encanta el foie, de fet quan anem als pirineus francesos sempre aprofiten y carreguen per uns mesos, i amb les figues confitades que vas publicar que a més ara son de temporada, es una boníssima ocasió.

    ResponElimina
  5. Facilìssim de fer i bonissim de menjar.

    ResponElimina
  6. Un aperitivo muy bueno yo diria casi merienta,tiene una pinta con el pan moreno que da envidia.

    Un beso

    ResponElimina
  7. I tant que és festa grossa!! una pinta genial!

    ResponElimina
  8. MMmmm....un luxe d'aperitiu! De festa grossa!
    Sí, senyora...hem d'aprofitar qualsevol ocasió per fer una bona celebració!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  9. Una recepta de dies de festa!! Quina bona pinta i la combinació de sabors i textures em sembla ideal. El foie mi cuit no es gens difícil, el més difícils es treure tots els nervis!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
  10. Hola Gloria. Como no sé si lo sabes te diré que el foie es una de las cosas que no puedo probar, es superior a mis fuerzas jj. He vivido algunos momentos desagradables al saber que formaba parte de un plato y he tenido que hacer maravillas para dejarlo jj.
    Lo que no dejaría sería el higo ya que es una fruta que me encanta.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  11. Una combinación perfecta y deliciosa.
    Un abrazo
    Clara

    ResponElimina
  12. Ostras Gloria y tanto que es festa grosa! Tremendo de bueno¡
    peto

    ResponElimina
  13. uau, quin aperitiu més bo, la combinació del foie amb les figues confitades és una delícia, m'encanta!!!! Petons :)

    ResponElimina
  14. Una receta 10.Muy sabrosa para el finde.Bs y buenas noches.

    ResponElimina
  15. Una perfeta combinación. Seguro que está de lujo. Un besazo.

    ResponElimina
  16. Bo no, boníssim!! quin luxe d'aperitiu! petons

    ResponElimina
  17. Un entrante delicioso, me encanta el foie.
    Todo un lujo esta entrada.
    Cariños y buena semana.
    Kasioles

    ResponElimina
  18. Una tapa de relujo ademas de estar de muerte relenta.
    Bicos mil wapa.

    ResponElimina
  19. Ohhh pero qué bocado tan exquisito, sencillo pero inmejorable

    Petons!!

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.