23.10.15

Crema de carabassa, camagrocs i picada d'avellana. Sergi de Meià

I dissabte passat, abans d'anar a Mercat de Mercats, vam anar a fer un esmorzar de forquilla al Restaurant Sergi de Meià.
Va ser una cosa afegida al programa de dissabte, arribàvem aviat a Barcelona i teniem dues hores per passejar. Ens en vam assabentar que l' Òscar anava a fer aquest esmorzar, i descaradament, la Marta i jo ens hi vam afegir... ja ens perdonaràs Òscar, però una oportunitat així dues ganxetes no la tenen cada dia !!!!

Va ser un amor a primera vista... la crema de carabassa amb camagrocs i picada... a més el Sergi ens va mig explicar com es feia. I jo, valenta, avui m'hi he posat... i què voleu que us digui, avui l'amor a primera vista ha passat a ser un amor consumat :-)

Necessitem:
  • carabassa cuita
  • camagrocs
  • oove
  • sal
  • julivert
  • avellanes DOReus, torrades
Per coure la carabassa ho podeu fer com us explico aquí, però sense posar-hi sucre.
Una vegada cuita la deixem refredar una mica.  Posem dues cullerades ben grosses de carabassa, per persona, al bol de la TMX , salem una mica i ho triturem. Quan veiem que ja és un puré ben fi hi tirem una cullerada d'oli, per persona, a poc a poc i abaixant la velocitat per ajudar a emulsionar la crema.
Mentrestant saltegem els camagrocs amb una mica d'oli i quan estan llestos hi posem una miqueta de julivert picat.
Piquem unes quantes avellanes, no massa fines.
En un bol posem  la crema de carabassa, un llit de camagrocs i  un pessic d'avellanes torrades, picades.

Espero que la meva versió no hagi distorsionat massa la recepta autèntica. A casa ha agradat moltíssim aquesta versió, és clar que ells no van tastar l'original i no poden comparar.

Amb l'entusiasme gairebé m'oblido d'explicar-vos que vam menjar dissabte passat per esmorzar...   


Truita de mucosa negra de Sta Maria de Meià

cranc amb bolets
Estofat de vedella amb llengua de bou

la crema de carabassa amb camagrocs i picada


Com podeu veure volíem fer un esmorzar de tardor, amb producte nostre... un esmorzar amb bolets!

I aquí ... amb el Sergi de Meià!

19 comentaris:

  1. Ei, molt bé!! Aquesta també la faré!!! Barcelona mon amour!!! Una molt bona manera de començar el dia!! Repetim?

    ResponElimina
    Respostes
    1. De moment demà repetim... però a Vinaixa Marta ;-)

      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  2. Una buena versión la tuya sin duda alguna, buenísima.Veo que fue un almuerzo muy provechoso.El Oscar siempre sabe los buenos sitios el puñetero.
    Bon cap de setmana
    peto

    ResponElimina
  3. Aquesta crema emulsionada amb els camagrocs i les avellanes ha de ser tot un luxe per als sentits, ara, a un quart de nou del matí, ja començo a salivar només tancant els ulls i veient el plat a taula.
    Queda anotada.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  4. Dolça....no sé com era la que vas tastar però aquesta ha de ser impressionant. Una crema de luxe!!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  5. Estupenda receta, como me apetece huuuuu.Bssss y buen fin de semana.Bssss

    ResponElimina
  6. Ostres, un esmorzar de bolets... Si el meu marit ho sap s'apunta segur amb vosaltres!!!
    I aquest interpretació em sembla deliciosa i molt de tardor.
    Petons i bon diumenge
    Palmira

    ResponElimina
  7. Qué crema más original y otoñal, tiene que estar riquísima con esos ingredientes.bsts guapa

    ResponElimina
  8. Què bé que t'hagis animat a fer-la, així ara te la podem copiar a tu, perquè ha d'estar bona boníssima! un petó!

    ResponElimina
  9. Hola Gloria. Te quieres creer que apenas utilizo calabaza. Creo que se pueden contar con los dedos de una mano y sobrarían jj. Me da la impresión de que me estoy perdiendo algo muy rico.
    Porque esta crema de calabaza con esas setas debe ser algo exquisito, no me cabe ninguna duda de que así es. La pena es que me la he perdido.
    Un abrazo

    ResponElimina
  10. Un esmorzar de luxe!! i la crema havia d'estar deliciosa... !

    ResponElimina
  11. plat 100% de temporada! Per mi també hagués estat amor a primera vista, tot el què porta m'encanta i combina a la perfecció!

    ResponElimina
  12. Que buenísimo plato te ha quedado Marta, me encantan las setas y con la suavidad de la calabaza....de lujo!!!! Gracias por pasar por mi blog y dejarme tu comentario. Besosss.

    ResponElimina
  13. Mmmm m'encanten els camagrocs i m'encanta aquesta recepta, segur que la provem a casa!
    Petons

    ResponElimina
  14. Buenas tardes Gloria. Una crema de calabaza con níscalos muy pero que muy rica, seguro que su sabor es extraordinario. El desayuno del sábado fue magnífico y contundente, con setas ahora que estamos en época. En la fotografía estáis muy bien con la compañía de cocinero Sergi de Meial.
    Un saludo Paco

    ResponElimina
  15. Nunca he probado estos ingredientes en una crema pero desde luego, todo de temporada y tiene una pinta deliciosa.

    besazos

    ResponElimina
  16. Ohh, que bo!!! me encantan les picadas d'avellanes, el sabor que dona es perfecte, petonets!!

    ResponElimina
  17. Que bona! I amb ingredients de temporada, deliciosa! Entren la mar de bé, oi?
    Marta

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.