26.5.15

Coc de carabassa i xocolata (84)

Avui us porto un coc que ha estat fruit del meu atabalament i de fer les coses sense fixar-me massa.   Vaig estar fent  melmelades de taronja, de mandarina i les vaig desar al rebost, sense etiquetar. Ja ho faré!...  Vaig conservar al bany maria uns pots de carabassa torrada, sense etiquetar també... Ja ho faré!... I ha passat el que havia de passar, obrir un pot per un altre, tenir un pot de carabassa a la nevera sense tenir previst fer-ne res... Doncs, com no podia ser d'altra manera,  el seu destí  ha estat aquest coc, com sempre adaptat a la meva manera ;-) amb un resultat força satisfactori.


                                          

Necessitem:

  • -270g de carabassa torrada feta puré ( la quantitat que hi havia al pot obert per equivocació)
  • -5 ous
  • -200g de sucre
  • -2cullerades de mel
  • -100ml d'OOVE
  • -1 sobret blanc i un de blau de gasificant ( dels de gasosa)
  • -1 sobret de llevat químic
  • -500g de farina
  • -4 cullerades ben plenes de cacau pur en pols
  • - Sucre pols barrejada amb una mica de cacau per empolsima el coc per damunt 

Amb el batedor de varetes batem els ous amb el sucre fins que estiguin a punt de cinta fort.
Barregem els sobrets de gasificant, el llevat, el cacau i la farina i ho anem incorporant amb cura a la barreja anterior, fent moviments amb el batedor de varetes de baix a dalt perquè no es sobti gens la  mescla.
Al final s'hi incorpora la carabassa feta puré barrejada amb la mel i es posa en un motlle que haurem preparat amb oli i farina per evitar que s'enganxi.
El deixem coure a 200º, uns 45 minuts.  Per assegurar-nos que es cuit podem punxar-lo i quan vegem que el bastó surt net ja el podem treure del forn. En ser un coc amb fruita és una mica humit, per tant si el bastó surt net, però no eixut del tot, podem donar-lo per bo.
El traiem del motlle i el deixem refredar damunt una reixeta. Podem empolsimar-lo amb una mica de sucre en pols barrejada amb una mica de cacau. 

Del meu atabalament n'he tret el coc núm 84 i assegurar-me que no tornarà a passar ja que tots els pots del rebost ja tenen la seva etiqueta ben posada :-)

26 comentaris:

  1. Jaja! A mi també em costa molt seguir una recpeta al peu de la lletra! Tens raó, no s'assembla gaire al meu però segur que està boníssim! A casa es de les nostres coques preferides! Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'he inspirat Marta...però després la he fet com m'ha semblat i amb el que tenia.
      Gràcies per la recepta.
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  2. Cada vegada més estic aficionant més als bescuits amb alguna hortalissa com a ingredient; li donen una textura i humitat fantàstiques. I a més amb xocolata, nyammmm!, Un petonet!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els de carabassa queden magnífics Anna!
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  3. Que rico y esponjoso te quedó.Muchas gracias por tu aportación. Doris.

    ResponElimina
  4. Respostes
    1. Si que va quedar maco Sussi...i ben bo.
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  5. Doncs mira......t'ha quedat un cóc espectacular!!! I deu ser.....mmmmm....boníssim!!!!
    Aiiiiix, Dolça! Fem massa coses a la vegada......
    Petonets!!!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. És que sóc tan tabalot. I faig tantes coses a la vegada i encara en voldria fer més ... però mira quin coc més guapo n'ha sortit aquesta vegada hehe
      Fins dissabte!!!!
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  6. Fa una pinta deliciosa!! Quina bona idea aprofitar la carabassa per a fer aquest coc tan deliciós!! Me l'apunte!!

    ResponElimina
  7. Té molt bona pinta. Els cocs de carbass i xocolata m'agraden moltíssim i ara mateix m'has fet pensar que he de ficar etiquetes a les melmelades que he fet aquest cap de setmana!!!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
  8. Que delicia...y si son las galletas napolitanas ni te cuento !!!! me pongo a ellas enseguida !!!!
    Besitos.

    ResponElimina
  9. Deliciosa combinación que tengo que probar un día de estos...me llevo un trocito para el café...un besito Gloria.

    ResponElimina
  10. He provat el bescuit de carabassa i estava deliciós, així que aquest amb xocolata m'imagino que encara millor. L'hauré de provar, un petó!

    ResponElimina
  11. Hola Gloria. Pues bendito atolondramiento jj ya que gracias a él nos ha permitido ver este delicioso bizcocho. La calabaza es una de las cosas que menos utilizo, no por mí sino por el resto ya que no les llama mucho, a mi me encanta y como debes suponer disfrutaría saboreando un buen trozo de este bizcocho porque sin duda ha de estar exquisito.
    Un abrazo

    ResponElimina
  12. les grans receptes a la història gastronòmiques han nascut de descuits com el teu, je je je... Tots anem massa atabalats :)
    La combinació de la carbassa amb la xocolata ha de quedar molt encertada.

    ResponElimina
  13. Ja acostuma a passar quan fem més de dos coses a la vegada, i pensem que ens en recordarem i després... sorpresa! Però de casos com aquests, surten plats divins! Com aquesta coca!
    Bon cap de setmana

    ResponElimina
  14. Quina passada i quin coc més original!!! =)

    ResponElimina
  15. Espectacular Gloria!! Vaig arradera 'aquest coc fa molt de temps jajjja. Un petó maca!!

    ResponElimina
  16. Que rica!!! Te ha quedado muy bueno y jugoso.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  17. A todos nos pasan cosas asi vamos siempre un poco acelerados. Una combinacion muy acertada y buena.
    Bona setmana

    ResponElimina
  18. Que pecado eres....

    Un beso y vibra buena!!

    ResponElimina
  19. Veig que no sóc a la única que li passa...aquesta combinació és boníssima!! t'ha quedat molt bé!

    ResponElimina
  20. Molt bona combinació per bé que molt interessant!! Les equivocacions són les mares dels grans èxits!! jajajaja A mi no hi ha dubte que m'agradarà ja que les coses senzilles i saboroses són les meves preferides!! :)
    Petons

    ResponElimina
  21. Mmmmm quina bona pinta!!! Carbassa i xocolata bona convinació!

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.