Crema de fesols de Sta Pau amb gambes

Sempre m'embolico o m'emboliquen... o com puc explicar que em posi a cuinar fesols ( quan a casa no en som gaire) només amb la ma esquerra !  La culpa la té l'amic Agustí, però gràcies a ell i al Recetario Mañoso hem fet una crema de fesols amb gambes, suau i molt bona.
                             
Necessitem:

  • Mig grapadet de fesols de Sta Pau per persona
  • 3 o 4 gambes per persona
  • Una ceba
  • Una tomaca
  • Sal
  • Oli OVE
  • Julivert picat
  • Bicarbonat

Agafem un mig  grapadet de fesols de Sta Pau per persona i els posem en aigua i una culleradeta de bicarbonat el vespre abans de fer la recepta.
L'endemà els rentem bé sota el raig de l'aixeta i els posem en una olla, els cobrim amb aigua freda i els posem a coure , a foc ben suau,  uns 40 minuts. Hem de fer que l'aigua tremoli una mica però que no bulli fort ja que els fesols es trencarien.
Una vegada cuits els deixem refredar dins la mateixa aigua.
Mentrestant  amb una ceba i una tomaca fem un sofregit lent, que quedi ben reduït i confitat.
Agafem les gambes, en pelem les cues i posem els caps i les pells al sofregit i anem remenant-les fins que han tret tot el gust i tota la substància. Hi aboquem una mica del suc de bullir els fesols, ho barregem bé i ho passem pel colador xinés.

Posem els fesolets en un pot amb l'aigua de coure'ls i els passem pel turmix, hi afegim el sofregit amb el suc dels caps que hem passat pel colador xinès, i ho fem coure a foc ben suau uns 5 minuts. Si veiem que s'espesseix més del que ens agrada hi podem afegir una mica més de l'aigua dels fesols.
En una paella amb una gota d'oli coem lleugerament les cues de les gambes que hem pelat abans i si volem hi posem una mica de julivert picat al damunt.

Posem les cues de les gambes al mig d'un plat o un bol, aboquem la crema de fesols pel voltant, ben calenta... i bon profit!!!

I aquí teniu la meva aportació al RECETARIO MAÑOSO que aquest mes té per amfitrió l' Agustí del blog EL CANGREJO GRANDE. 

Comentaris

  1. Una crema senzilla, molt fàcil de fer, boníssima i molt ben explicada.

    ResponElimina
  2. Ole, ole, i ole! quina meravella de crema per al cap de setmana, o per a qualsevol àpat de festa, tremenda! Un petonet

    Les receptes que m'agraden

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ole, ole, ole... una manera de vestir de gala uns fesolets... o enganyar a qui no li agraden massa ;-)

      Elimina
  3. Vaya una crema rica y apetecible...un besito guapa!

    ResponElimina
  4. Una cremeta de luxe! M'encanta la combinació de llegum i marisc
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  5. Moltes gràcies M Glòria per el teu esforç en fer la recepta i colaborar amb el Recetario Mañoso. Però deu ni do, quina recepta que has preparat !!! Aquesta recepta encara que no t'agradin els fesols la tens que provar. A mi m'agrada molt.

    Agustí Cangrejo Grande.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a tu Agustí
      Ja la hem provat, ens la hem acabat i em sembla que a la família no li ha desagradat massa :-)
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  6. que cosa mas rica por diosss...un beso.

    ResponElimina
  7. Una crema muy rica M.Gloria y que apetece en todo momento. Estupenda aportación al mañoso, mil gracias.
    Un beso y buen finde.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias a vosotros por la organización del Recetqario Mañoso.
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  8. aquesta crema està per començar i no parar! m'encanten les gambes a les cremes!! petons

    ResponElimina
  9. Noia......per ser que està feta amb la mà esquerra.....
    Ha de ser una delícia! Una crema de luxe!!!
    Petonets, Dolça!!!!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estic aconseguint que la ma esquerra sigui tota una campiona... però ja tinc ganes de recuperar la dreta.
      Si us agraden els fesols i les gambes, tu que ho fas tot, endavant!!
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  10. Ostres, quina combinació més bona per una cremeta ! A casa no duraria ni un segon, fa temps que no cuino aquest duo i ara de veure'l el trobo a faltar!
    Bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  11. Hola Gloria, la veritat es que es molt original la recepta. El fesols de Sta. Pau son el millors que he tastat. Un petó maca.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Èlia, la combinació llegums marisc és exquisida... i com que a casa no sóm massa de llegums les "disfresso" i se les mengen sense problemes.

      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  12. Que crema tan rica, además con el caldico de las gambas y todo, me encanta tu receta, gracias por la aportación mañosa.
    Un abrazo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Realmente està rica José, el gusto intenso de las gambas con la suavidad dels fesols de Sta Pau hacen una crema.... mmmm pruébala y me dices
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  13. Doncs en tinc uns quants de fèssols.... agafo la teva recepta
    Muas

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides