17.3.14

Arròs amb carabassa, verdures del temps i gambes

Avui us porto un plat de cada dia... pot ser tupper o pot ser d'aquell que deixes preparat i només cal donar dos tombs a la paella abans d'entaular-te... Dinar de gust ;-)!!!
Necessitem, per a quatre persones:

  • Una mesura d'arròs integral per persona
  • una ceba
  • una pastanaga
  • 100g de carabassa tallada a làmines finetes
  • Verdura del temps, la que vulgueu ( en el meu cas han estat pèsols, carabassons blancs, tirabecs i all tendre)
  • Cues de gambes pelades, congelades
  • Una gamba sencera per persona
  • Oli i sal
    
Bullim l'arròs, l'esbandim i el deixem refredar.
Tallem totes les verdures en juliana.
En una paella fonda o WOK posem la ceba a sofregir, amb una mica d'oli, a foc ben baixet fins que estigui de color daurat.Hi posem la carabassa i la fem coure uns 10 minuts (hi he afegit una miqueta d'aigua per evitar que la ceba es cremi) Hi afegim el carabassó, els tirabecs  i els pèsols ,  ho deixem coure uns cinc minuts remenant de tant. Hi posem la carabassa i anem remenant fins que es comenci a desfer una mica.
Ara ja és moment de posar-hi l'arròs, amb un rajolí d'oli, apujar lleugerament la potència del foc i sense deixar de remenar anirem aconseguint que ens agafi un color ataronjat a mesura que la carabassa es desfà. Hi posem les cues de gambes, descongelades, i en uns cinc minuts ja ho tenim a punt d'emplatar.
Agafem la gamba sencera, pelem la cua ,  un moment  volta i volta a la paella, la posem damunt de l'arròs i cap a taula.
Si el plat el deixem preparat  el dia abans  l'hem de tenir fet fins abans de posar-hi les gambes i acabar-lo  quan ens l'haguem de menjar.

I aquí teniu la meva proposta pel MEMÒRIES D'UNA CUINERA  d'aquest mes, espero que us vingui de gust.

16 comentaris:

  1. Hola princesa. Aquest arròs ara mateix, pro amb una sola gamba no tinc ni per començar, vale?
    En quan a lo que me deies del coc, si tens algun motlle llis i amb forat al mig vale, pro puja molt, li hauries de posar un paper al rededor, pro no dels de forn perque lo que volem es que se enganxi a las parets. Pots posar una cartolina o algu semblant i a la hora de refredar-lo, al possés del revés sobre una tassa, posada de cul.....per exemple.
    Si el fas, te mors de plaer......Jaaajaaa
    Mil petons

    ResponElimina
  2. Arròs amb verduretes i gamba!! M'encanta! I com que a sobre és arròs integral, més m'agrada encara!
    Marta

    ResponElimina
  3. Mmmm, m'agrada aquest color taronja de la carabassa desfeta. Un arròs sa però amb el punt de "mudat" de les gambes. Bona proposta. Petons.

    ResponElimina
  4. Plat de cada dia?? Per mi és un plat de diumenge!
    Boníssim, sa i amb tots els sabors del món.

    ResponElimina
  5. L'arròs amb verdures és el meu preferit, i amb el toc de gambes m'encanta! provaré a ficar-hi carabassa, s'ha convertit en un imprescidible a la meva cuina!! Un petó!!

    ResponElimina
  6. Quina manera més bona de menjar arròs i verdures alhora!
    M'encanta tenir un plat així esperant al tupper!
    Una abraçada
    Palmira

    ResponElimina
  7. Doncs nena, tuper de luxe total
    Muas

    ResponElimina
  8. Noia....t'estàs fent una especialista en trobar mil i una aplicacions a la carabassa!!!! Quin arròs més original!!
    Petons, Dolça!
    Olga

    ResponElimina
  9. Aquest arròs ha de ser d'alló mes bo! Jo en vull un de tupper!!!!
    Petons!

    ResponElimina
  10. Ha de ser boníssim aquest arròs, però jo hi hauré de posar més gambes si no l'Aina no em deixarà ni tastar-la!!!
    petonets

    ResponElimina
  11. Jo el canviaria pel que porto... ha d'estar molt bo aquest arròs!

    ResponElimina
  12. hola guapa! si us envio una carmanyola me la preparau per demà? jajajajajajajaja, una bona aportació. Moltíssimes gràcies per participar. petonets

    ResponElimina
  13. M'agraden molt aquests plats que pots deixar mig preparats i després en un moment tens un àpat ben complert.
    Moltíssimes gra`cies per participar.

    ResponElimina
  14. Un arròs molt original amb carabassa!! La combinació de verdures i gambes és boníssima. Petonets!

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.