4.11.13

Avui... BLEDES pels blogs contra la fam!

29 i 30 de novembre... EL GRAN RECAPTE  D'ALIMENTS  ... una iniciativa que es porta a terme ja que es calcula que el voltant d'un 20% de la població catalana viu en situació de pobresa.  Aquests dies als supermercats adherits es podran fer les donacions  que es vulguin (pasta, llegums secs, arròs, conserves, oli...)
Dins d'aquesta iniciativa els bloguers podem contribuir-hi donant-hi suport i penjant una recepta adient, una recepta econòmica que porti alguns dels ingredients dels que es recapten en aquesta iniciativa. A més de fer-ne difusió pel facebook, twitter i totes les xarxes socials que tinguem a l'abast.



Aquí teniu unes bledes que us enamoraran.
Necessitem:
  • Un bon manat de bledes
  • Una patata
  • Un all
  • Sal i oli          
                       
Netegem bé les bledes i les escaldem un parell de minuts. També les podem fer al vapor. Les escorrem bé.
Bullim la patata tallada a daus mitjanets i la reservem.
En una paella posem un raget d'oli i hi sofregim l'all talladet. Quan l'all agafi color el treiem.  Posem les bledes dins la paella i les remenem bé perquè s'impregnin bé de l'oli , després hi afegim les patates i fem el mateix.
I si voleu "enriquir-ho" una miqueta més podeu afegir a l'oli una dauets de pernil salat, una vegada trets els tallets d'all, o unes cuetes de gamba... això ho deixo al vostre gust.
Emplatat i bon profit!

16 comentaris:

  1. Benvolguda Dolça,
    Enamorar, enamorar....nooooo...Son bledes... ara bones poden ser-ho. Si son fresques, si el oli es bò, si els alls son bons i si els posem gambes i pernil.... milloran molt.
    Bona aportació, per això!
    Petons mil!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  2. Les bledes són la meva verdura preferida.
    T'ha quedat un plat diví... m'agrada molt.
    Salutacions.

    Kuiu_netes

    ResponElimina
  3. A mi sí que m'enamoren, de tant en tant demano un plat de bledes així a ma mare perquè m'encanten i no em surten com a ella jejeje
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  4. un plat economic i bonissim.
    Les bledes m'encanten i amb un rajolinet d'oli d´'oliva, ummmm

    ResponElimina
  5. I si les bledes tenen unes bones penques, pel meu gust, millor que millor.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  6. I si les bledes tenen unes bones penques, pel meu gust, millor que millor.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  7. Doncs a mi les bledes m'encanten!!! ben aviat en tindrem a l'hort ;-)

    ResponElimina
  8. Molt bona iniciativa. Què dir de les bledes, jo me les menjo però el meu home fa festa quan en faig!!!

    ResponElimina
  9. A nosaltres ens agraden molt les bledes!!!! Quan les bullo poso una fulleta de llorer...i tenen un gustet....
    Petons,Dolça!!!
    Olga

    ResponElimina
  10. Un plat de verdura ben sa i ben bo.
    I una inicitaiva fantàstica, a veure si entre tots aconseguim batre el rècord.

    ResponElimina
  11. M'agrada Glòria. I nosaltres que ens les mengem de l'hort, tallades al moment... Un bon plat i una bona iniciativa.
    Una abraçada,
    Nani

    ResponElimina
  12. Boníssim aquest plat de bledes amb patates!!! Genial

    ResponElimina
  13. que bones que són, amb un bon raig d'oli i un amiqueta de sal!!!! molts petonets

    ResponElimina
  14. Un plat senzill, saludable i ben bo!

    ResponElimina
  15. Un plat bo i saludable per una bona iniciativa.
    Petons!

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.