8.9.13

Bundt cake de llimona (67)

I seguim allargant la llista... ja hem arribat al 67, aquesta vegada amb l'ajut de EL TALLER DE CUINA. El meu motlle no és tan espectacular com el seu però el coc està boníssim... us ho puc assegurar! Jo com sempre he fet alguna variació, però em sembla que no he canviat l'essència de la recepta.

Necessitem:
  • 225g de mantega
  • 450g de sucre
  • 6 ous
  • 200 g de mató
  • 1 sobret de llevat químic
  • 285 g de farina
  • una cullerada d'essència de vainilla
  • una llimona sencera, amb pell i tot.
Escalfem el forn a 200 º. 
Triturem amb la batedora la llimona sencera el més fina que puguem  i la reservem.
Muntem les clares a punt de neu ben fort i les reservem.
Barregem amb el batedor de varetes o el robot que tinguem la mantega en pomada amb el sucre fins que la mescla comenci a blanquejar. Hi afegim el mató, els rovells d'ou d'un en un , la cullerada d'essència de vainilla, i la llimona
Barregem la farina i el llevat i ho anem incorporant a poc a poc, sense deixar de batre amb les varetes.
Amb molta cura, i amb ajuda d'una llengua de silicona o de qualsevol espàtula hi afegim les clares a punt de neu.

Preparem el motlle amb una mica de mantega i farina i hi aboquem la massa.
Ho posem al forn uns  45 - 50 minuts. Per saber si és cuit el punxem amb un escuradents.
El deixem refredar una mica abans de desemmotllar-lo i l'empolvorem de sucre glaç.

Una mica diferent serà si enlloc de la llimona sencera hi poseu tres cullerades de melmelada de llimonareduïu la quantitat de sucre a 175 g, però també queda molt bo.


24 comentaris:


  1. Dolça; Un bon coc, com sempre, i espectacular, també, com sempre i de llimona, un bon ingredient a la cuina per fer molts plats, i en aquest cas un bon coc de llimona.
    Salutacions Dolça¡¡ :O) :O)

    ResponElimina
  2. com m'agrada aquest coc, ¡¡que bo!!

    ResponElimina
  3. Hola reina....tornem a veurens...per fi....aquet bundt cake es veu excelent!!!!...i els rusinyols....uaaaauuuuu....
    Petonetsssss

    ResponElimina
  4. Hola M Glòria!!! Ja he vist que vas passar unes vacances fresquetes per la Cerdanya. Jo també vaig fugir de la calor, però cap a l'alta Garrotxa. A poc a poc tots ens anem incorporant a les nostres rutines diàries i com no, al nostre blog. Com les receptes dolces sempre venent de gust, aquest bundt cake em sembla perfecte. Petonets.

    ResponElimina
  5. Quina bona pinta!! Algun dia d'aquest el faré i ja te l'ensenyaré. Ha d'estar boníssim.

    ResponElimina
  6. Que pinta tiene!!! se ve muy rico. Acabo de conocer tu blog y me gusta, me quedo como seguidora y te invito a visitar mi blog.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  7. Fa una pinta deliciosa!! Què bo!!! Apuntat!!

    ResponElimina
  8. Amb aquest motlle queda espectacular! I la variació que proposes també deu ser boníssim!
    Marta

    ResponElimina
  9. Hola de nuevo y este bundt cake de limón te ha quedado genial bien aromatico y bueno¡¡
    Peto

    ResponElimina
  10. quina pintassa!! amb el cafe´anmb llet que m'estic prenent, aniria genial! que es aixo que tens del "blog enllaçat per la independencia"?? petons

    ResponElimina
  11. mmmm, Glòria...els bundt!!!!!
    Sòn fantàstics, agraïts i boníssims.... i el teu te una pinta...que...no sé, plantejant-me estic de venir a esmortzar...en queda??????

    ResponElimina
  12. Amb la llimona sencera? Ha de quedar molt gustós, segur!
    T'ha quedat preciós, aquests motlles són sensacionals.

    ResponElimina
  13. Quina frescor amb la llimona, ha de ser boníssim!

    ResponElimina
  14. Ostres Dolça ja encens el forn?? jo encara no m'hi atreveixo!! jajaja
    AQuest coc és espectacular!! I amb toc de llimona ben marcat.... :P Que bo!!
    El mató segur que li dona un gust molt bo, no?
    Petonets. MAR, de EQNME

    ResponElimina
  15. Que be t'ha quedat!!! I te que estar bonissim amb els ingredients que has utilitzat! petons

    ResponElimina
  16. Hola M.Glòria guapa tu

    Ja tornem més o menys a la rutina, je,je,

    M´encanta la teva proposta em permís la COPIO

    Mil petonets Susanna

    ResponElimina
  17. ohhh que bó que ha de ser!!! Em van regalar un motlle d'aquets del Nordic i encara no l'he fet servir. Crec que amb aquesta super recepta sería una bona ocasió.
    Petons!

    ResponElimina
  18. Nena,
    Una proposta d'allò més. Venint de tu i del taller de cuina, molt bé. Comencen el curs en tots els aspectes.
    Vinga a treballar!
    Una abraçada,
    Nani

    ResponElimina
  19. Aquest cóc a casa meva triomfa segur!!!

    ResponElimina
  20. http://artsesceniquesxlaindependencia.blogspot.com/2013/09/cadena-de-blogs-per-la-independencia.html

    ResponElimina
  21. Aquest amb formatge,,queden super bons.Teu una pinta que a aquesta hora me vindria molt de gust.

    ResponElimina
  22. Ostres, m'encanta aquesta recepta, me la apunto per fer tan aviat com pugui!

    ResponElimina
  23. Dolça quina ilusio que el fessis i sobretot que t agrdés!! T ha quedat perfecte!
    Molts petons

    ResponElimina
  24. Podràs guardar-me un trosset, please????
    Ha de ser...boníssim!!!!
    Petons, Dolça!!!
    Olga

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.