28.1.13

Crema de galeres i musclos

Ara és temps de galeres, ara és quan estan plenes, ara és quan pots gaudir de la seva carn... les galeres són un marisc considerat per molts com de segona, normalment es fa servir per a donar gust als brous de peix... Ara comencen a introduir-se, tímidament, en altres tipus de plats, arrossos, suquets, a la brassa amb una miqueta d'oli d'oliva.
Si agafeu unes tisores i les obriu... d'altra manera correu perill de acabar amb la boca tota lesionada, ara que estan plenes és el moment de gaudir de la seva carn, suau i gustosa, a casa en diem mariscada de pobre... però val la pena!

Un primer plat, una cremeta de galeres, de gust suau...


Necessitem:
  • Mitja dotzena de galeres
  • Dotze musclos
  • Una ceba 
  • Sal i oli
  • Aigua
Tallem la ceba el més petita que puguem i la posem a sofregir amb una miqueta d'oli fins que agafi un color torradet (vigilar que no es cremi ja que podria donar un punt amarg a la crema)
Afegir-hi les galeres i els musclos sense closca i sofregir-ho una miqueta.
Ho cobrim d'aigua i ho deixem bullir suaument entre vint minuts i mitja hora.
Ho passem per la batedora, túrmix, TMX... i després ho colem amb un colador xinès.
Ho tastem de sal i ho podem emplatar posant uns musclos talladets al mig del plat i la crema calenta al voltant, o com hem fet nosaltres en una tassa bonica i hem gaudit d'un esplèndid primer plat.

Bon profit!

19 comentaris:

  1. Boníssim, Dolça... tot el que porti marisc m'entusiasma... i la teva recepta és ideal per a fer passar el fred!! Petons

    ResponElimina
  2. mmmm....sopeta de peix!! fa temps que no en menjo i ara me n'has fet venir ganes! jejej que bona ha de ser aquesta! petons

    ResponElimina
  3. Com m'agraden les sopetes, en menjaría cada vespre. Fins una altra.

    ResponElimina
  4. Fan una crema super gustosa, i amb el fred d'aquests dies es posa super bé.

    ResponElimina
  5. Tenies raó ara els hi toca a les galeres, que són boníssimes, les receptes són una bona suggestió!

    ResponElimina
  6. El gust de les galeres ens encanta!! Són tan bones!!!!
    Serà qüestió de provar-la!!Ha de ser....mmmmm......deliciosa!!
    Petons, Dolça!!
    Olga

    ResponElimina
  7. Soc molt fan de les galeres! Poden ser considerats com de 2a però a mi m'agraden molt més que les gambes per exemple. Això si, menjar-les és tot un risc!
    Per la nostra zona es fan les Jornades de la Galera en algunes poblacions, així que de mica en mica es van valorant una mica més.
    Ptns!!

    ResponElimina
  8. El meu marit fa temps que em demana una crema de galeres, m'enduc la teva recepta que fa molt bona pinta

    Isabel
    http://elsfogonsdelaisabel.wordpress.com/

    ResponElimina
  9. Una crema realment gustosa, doncs les galeres m’encanten, sobretot ven fregidetes
    Petons

    ResponElimina
  10. Aquesta sopeta ha d'estar deliciosa! Les galeres estan boníssimes, aprofitar-les per fer un caldet és molt bona idea ^^

    Molts petons :)

    ResponElimina
  11. Quina crema més bona! Les galeres són delicioses, però aprofitar-les per fer un caldet és molt bona idea :)

    Molts petons ^^

    ResponElimina
  12. tienes razon las galeras son muy buenas y no tienen que ser de segunda categoria y su carne tambien me gusta
    una rica crema la que nos traes hoy
    peto

    ResponElimina
  13. Una sopa fantástica y muy gustosa.
    Un abrazo
    Joan i Sara

    ResponElimina
  14. Aquestes cremes ben calentes m'agraden molt, i amb els musclos, molt bona.
    Una abraçada

    ResponElimina
  15. Nena, aquesta crema està dient que pugi a Reus urgentment. Nena que bona, i amb musclos encara millor.
    Nani

    ResponElimina
  16. Bones,
    primer de tot felicitar-te per la recepta, té una pinta boníssima, i me l'apunto a la llista de pendents, ja que des de sempre les galeres son un dels meus plats predilectes. En menjaria sempre, i si son ouades doncs millor....
    Com a filla de pescador, no tinc problemes a l'hora de menjar-les i no em calen les tisores, serà qüestió de pràctica jejeje.
    Andrea.
    lamevacuinaestaronja.blogspot.com

    ResponElimina
  17. Aquesta crema ha de ser boníssima i amb ben pocs ingredients. Sí, les galeres donen un excel·lent resultat.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  18. una sopita que me encanta, soy más de mar que de montaña, bsts

    ResponElimina
  19. No havía pensat mai que es poguera fer una crema de galeres d´aquesta manera...tot triturat i colat. Quin descobriment!!!..jo compre galeres sempre que vaig al mercat, a cada es perdem per menjarles.

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.