17.11.10

Coc de llet condensada (39)

Avui he decidit obsequiar amb  aquest coc a tots aquells que comparteixen feina amb mi. Quan han anat a prendre cafè, la Pilar, la senyora del bar de l'insti els n'ha posat un trosset al costat de la tassa. El motiu, un any més a les meves espatlles!  El coc ha estat tot un èxit, no n'ha sobrat gens.



Feia dies que em rondava l'idea de fer un coc ben gran per portar-lo a l'institut, però havia de trobar-ne un que fos adequat, i aquest ho ha estat. Fàcil de fer, suau i super esponjós. La recepta no és meva, és una recepta que ronda per molts blocs i que jo la he agafat d'aquí, encara que he canviat una miqueta la manera de fer-la ja que a mi m'agrada molt el toc que donen les clares muntades a punt de neu als cocs.

Per fer el coc he necessitat:
  • -1pot de 400g de llet condensada
  • -4ous
  • -50g de mantega en pomada
  • -120g de farina
  • -1 sobret de llevadura química
Separar les clares dels rovells i muntar les clares a punt de neu ben fort.
Batre els rovells amb la llet condensada, afegir-hi la mantega i continuar batent. Posar-hi la farina i el llevat.
Finalment amb molta cura barrejar aquesta pasta amb les clares a punt de neu.
Untar un motlle amb mantega i farina, abocar-hi la massa i posar-ho al forn, que ja tindrem calent a 200º, uns 40 minuts.

Que vagi de gust!
Per cert, moltes gràcies a tots els que m'heu tingut present a través del facebook, m'ha fet molta il·lusió! PTNTS a tots i totes.

24 comentaris:

  1. MUCHIIISIMAS FELICIDADES por ese añito de mas y por este Bizcocho que segur a tus compañeros les ha encantado

    un abrazo

    ResponElimina
  2. Moltes felicitats!!! no se si son endarrerides però igualment.

    La veritat que a la foto sembla molt esponjoso perfecte per acompanyar un coffe.

    Hugs&Kiss

    ResponElimina
  3. Felicitats!! un altre estupenda Coc a les que ens tens acostumats.

    Muas!

    ResponElimina
  4. Quina cara més bona que fa aquest coc, doncs està per clavar-li la dent ara mateix.
    Això de quedar esponjós ja m'agrada, així que el faré.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  5. Quina coca més preciosa, me la copio ara mateix, a veure si la puc fer demà per berenar!

    ResponElimina
  6. La meva germana sempre separa les clares dels rovells als bescuits i és cert que queden especials, com el teu...l´apunto per fer-lo perquè pens que ens agradarà...i felicitatssss!!!! un petonet

    ResponElimina
  7. Per molts anys!!!!!!
    Vas néixer el mateix dia que el meu germà petit :)
    Segur que tots els companys de feina van quedar encantats amb aquest coc, jo fa temps que al tinc a la llista de pendents. I amb les clares muntades segur que queda més esponjós ;)

    ResponElimina
  8. ... jo el vaig provar!! es molt bo!! m'agrada aquest sabor a la llet condensada ... es diferent!! un petó de la vaca!!

    ResponElimina
  9. hola, reina de les coques! ja en tens més receptes que anys, oi? ;)
    aquesta, amb la dolçor de la llet condensada sembla molt bona, com la iniciativa de portar-la per a tots els companys.
    per molts anys de nou!

    ResponElimina
  10. Llàstima que quasi el tasto!!!! (me'n haguessis portat un trosset, no?)
    Ptnts
    M

    ResponElimina
  11. Dolça, me l'apunto! també per portar un dia a la colla de la feina, que ho agraeixen! es veu superesponjós!

    ResponElimina
  12. Una delicia, crec que hauràs encertat amb el coc¡¡¡¡
    es veu super mollet,
    mil petons.

    ResponElimina
  13. Te ha quedado genial!!No hay mas que verla....mucho mejor con las claras montadas...yo tambien lo prefiero.
    Besets.

    ResponElimina
  14. Com vols que en sobri !!!

    De moment aprofita que encara queda una bona estona per als maleïts 50. De totes maneres, ja es poden fer anys si s'està bé com tu.

    Felicitats.

    SergiM

    ResponElimina
  15. Moltes felicitats again. El coc és una passada per als fans de la llet condensada.... com jo mateix!

    Yumyum!!

    ResponElimina
  16. Carai, i on està aquest institut? perqué ara mateix surto corrents...
    Fantàstic l'aspecte, i de segur super bo!
    Petons

    ResponElimina
  17. Muchas felicidades.
    Un bizcocho muy especial y excelente para celebrar ♥

    ResponElimina
  18. muchas felicidades y tomo nota de la receta, me apetece mucho probarla!
    besos

    ResponElimina
  19. Arribem tard però... PER MOLTS ANYS!!! Aquest coc deuria de fer la delícia de tots els teus companys!
    Petonets!
    Sandra

    ResponElimina
  20. FELICITATS !!!....carregar-se els anys a l'esquena és fantàstic... i celebrar amb un coc com aquest: magnífic
    aixi és que per molts cocs iper una esquena ben ampla !!
    Un peto

    ResponElimina
  21. Per molt anys, guapa!!!
    Els teus companys devien estar encantats amb aquest coc. Jo tamb´ñe sóc partidària de muntar les clares quan faig pa de pessic, perquè sempre queda més espobjós. I amb llet condensada....ohhhhh! Tota la setmana he estat esmorzant llesquetes de pa amb llet condensada! "És per no tenir agulletes", dic. Alguna excusa he de buscar fins que s'acabi el pot!

    ResponElimina
  22. Per molts anys, noia!
    Hi ha millor manera de celebrar-ho que no sigui amb llet condensada? ;-)

    ResponElimina
  23. A casa només fem servir la llet condensada per fer el flam, així doncs, amb aquesta recepta, que fa moooolt bona pinta, li acabo de trobar un altre servei a aquesta llet!
    Bon Nadal, Dolça!!
    Petó!

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.