Carlota de maduixes
Va ser un pastís d'aniversari, però pel senzill que es de fer i pel molt que resulta pot ser un pastís per fer quan vols quedar bé!
Comencem fent els melindros com us poso en aquest enllaç: MELINDROS del llibre Cuinar és senzill de la Montserrat Seguí.
Sempre faig aquesta recepta, és com diu el títol del llibre senzilla i surten perfectes, animeu-vos... Si us fa mandra sempre els podeu comprar.
Amb la mateixa massa dels melindros, o amb la recepta de la planxa del braç de gitano fem dues bases rodones de 20 cm de diàmetre.
- 3 ous
- 100g de sucre
- 100g de farina tamisada
- Un polsim de sal
Hi afegim, de mica en mica, la farina tamisada fins aconseguir una massa homogènia que abocarem damunt la safata i enfornarem uns 10 minuts.
Ho deixem refredar pla i tallem dues rodones de 20 cm de diàmetre.
Si no volem fer les planxes de biscuit ho podem fer amb melindros.
Per al farciment necessitem :
- 250 g de maduixes
- 4 fulles de gelatina
- 150 g de nata de muntar líquida i ben freda.
Per muntar la carlota:
- 1/2 quilo de maduixes
- Almívar fet amb sucre i aigua o una mica de vi dolç
Comencem preparant la nata amb maduixes pel farciment:
Hidratem la gelatina en aigua freda.
Triturem els 250 g de maduixes.
N'escalfem una petita part, hi desfem la gelatina hidratada i ben escorreguda. Ho barregem amb la resta del puré de maduixes.
Muntem la nata amb el batedor de varetes, hi incorporem el puré i unes quantes maduixes tallades a trossets petits.
Netegem i tallem la resta de maduixes (ens n'han de quedar uns 250g) en quatre trossos.
Agafem un motlle desemmotllable de 22 cm
Posem un paper sulfuritzat a la base del motlle i una de les bases al damunt. La mullem amb l'almívar o amb el vi dolç.
Formem una paret rodona amb els melindros ajudant-nos del cercle del motlle.
Hi aboquem la meitat del farciment, posem la segona base de biscuit i repetim almíbar, puré barrejat amb maduixes tallades petites i al damunt hi posem les maduixes que hem reservat tallades. Podem acabar-ho amb una mica de nata muntada.
Ho deixem refredar quatre o cinc hores, desemmotllem amb cura, hi posem un llaç que abraci tota la carlota, que a més de fer bonic ajuda a que els melindros no es moguin i així el pastís queda perfecte.
Temps:
Fer els melindros: 30 minuts
Fer les bases de biscuit: 30 minuts
Preparar el farciment:30 minuts
Muntatge: 30 minuts
Refredar: 5 hores
Total: 2 hores + el temps de refrigerar
That's very pretty and I bet it tastes amazing too.
ResponElimina