Carlota de maduixes



Va ser un pastís d'aniversari, però pel senzill que es de fer i pel molt que resulta pot ser un pastís per fer quan vols quedar bé!

Comencem fent  els melindros com us poso en aquest enllaç: MELINDROS del llibre Cuinar és senzill de la Montserrat Seguí.
Sempre faig aquesta recepta, és com diu el títol del llibre senzilla i surten perfectes, animeu-vos... Si us fa mandra sempre els podeu comprar.
Amb la mateixa massa dels melindros, o amb la recepta de la planxa del braç de gitano fem dues  bases rodones de 20 cm de diàmetre.
  • 3 ous
  • 100g de sucre
  • 100g de farina tamisada
  • Un polsim de sal
A la batedora  hi posem els ous, el sucre, el polsim de sal i ho batem fins que ens quedi una massa escumosa.
Hi afegim, de mica en mica, la farina tamisada  fins aconseguir una massa homogènia que abocarem damunt la safata  i enfornarem uns 10 minuts.
Ho deixem refredar pla i tallem dues rodones de 20 cm de diàmetre.

Si no volem fer les planxes de biscuit ho podem fer amb melindros.

Per al farciment necessitem : 
  • 250 g de maduixes
  • 4 fulles de gelatina
  • 150 g de nata  de muntar líquida i ben freda.
Per muntar la carlota:
  • 1/2 quilo de maduixes
  • Almívar fet amb sucre i aigua o una mica de vi dolç
Comencem preparant la nata amb maduixes pel farciment:
Hidratem la gelatina en aigua freda.
Triturem els 250 g  de maduixes.
N'escalfem una petita part, hi desfem la gelatina hidratada i ben escorreguda.  Ho barregem amb la resta del puré de maduixes.
Muntem la nata amb el batedor de varetes, hi incorporem el puré i unes quantes maduixes tallades a trossets petits.

Netegem i tallem la resta de maduixes (ens n'han de quedar uns 250g) en quatre trossos.

Agafem un motlle desemmotllable de 22 cm
Posem un paper sulfuritzat a la base del motlle i una de les bases al damunt. La mullem amb l'almívar o amb el vi dolç.
Formem una paret rodona amb els melindros ajudant-nos del cercle del motlle.
Hi aboquem la meitat del farciment, posem la segona base de biscuit i repetim almíbar, puré barrejat amb maduixes tallades petites i al damunt hi posem les maduixes que hem reservat tallades. Podem acabar-ho amb una mica de nata muntada.

Ho deixem refredar quatre o cinc hores, desemmotllem amb cura, hi posem un llaç que abraci tota la carlota, que a més de fer bonic ajuda a que els melindros no es moguin i així el pastís queda perfecte.

Temps:
Fer els melindros: 30 minuts
Fer les bases de biscuit: 30 minuts
Preparar el farciment:30 minuts
Muntatge: 30 minuts
Refredar: 5 hores

Total: 2 hores + el temps de refrigerar

Comentaris

  1. That's very pretty and I bet it tastes amazing too.

    ResponElimina
  2. Hola Gloria. Aunque parezca sencilla me da la impresión de que lleva su trabajo, aunque eso para quien está muy puesta en estas labores no creo que le suponga mucho problema. No así para quien en cuestión de masas o repostería es un principiante 😂 😂.
    Me pediría una buena porción porque tengo la impresión de que tiene que estar deliciosa. Me encantan las fresas y creo que has bordado esta carlota.
    Un abrazo.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides