Costelles confitades en oli #RibsInternationalDay

El  27 d'abril és el dia internacional de les costelles, sona millor dit en anglès #RibsInternationalDay. I el repte #InternationalDay  d'aquest abril  va d'això, de cuinar costelles.

La meva proposta no és exactament un plat, més aviat és una preparació prèvia per tenir les costelles a punt per quan vulguem fer alguna recepta, he cuit les costelles a baixa temperatura i les he conservat en oli, posades en un pot de vidre les tenim a punt per quan vulguem.


Necessitem:

  • 4 tires de costelles tallades a trossos
  • Alls
  • Herbes (p ex: farigola i llorer)
  • Una mica de pebre en gra
  • Un bitxo (si es vol)
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal


Salem lleugerament la costella i la posem dins d'una bossa d'envasar al buit, hi posem un gra d'all, una branqueta de farigola i la tanquem al buit. Coem les costelles a 65º entre 6 i 7 hores ( això ho podem fer amb la màquina de cuinar al buit, amb el TMX, o sinó fent servir una olla i un termòmetre per controlar la temperatura.
Preparem un bol amb aigua i gel i hi submergim la bossa per aturar la cocció.
Una vegada tenim les costelles fredes les posem en un pot de vidre que omplirem amb oli, hi posarem un parell o tres grans d'all més, una fulla de llorer, una punta de bitxo i ho acabarem de coure al bany maria una mitja hora llarga.
Ho deixem refredar dins la mateixa olla i ho mantenim a la nevera, com a molt un mes, fins que ens ho mengem.
      
                                                                                                            


És una elaboració llarga, però no és  gens complicada. Si no es vol fer sous vide es pot coure la costella a foc lent, fent xup xup i una mica abans de que estigui totalment cuita passar-la al pot amb l'oli.


I si voleu agafar idees de com cuinar unes costelles entreu en aquest enllaç i veureu totes les propostes del  #InternationalDay d'aquest mes d'abril.




Comentaris

  1. Eres buena previsora con esa elaboración, puede salvar más de una rica comida.
    Bss

    ResponElimina
  2. Perdón, he querido decir más de una rica comida.

    ResponElimina
  3. ¡¡Hola Glòria!! Pues qué ricas tienen que quedar así las costillas, cocinadas a baja temperatura, con las especias y el aceite. ¡Todo sabor! También viene bien tenerlas guardadas, así, te llega un apagón, y las sacas para comer, pues frías también tienen que estar muy buenas. Besitos.

    ResponElimina
  4. Hola Gloria. Pues que quieres que te diga, a mí me suenan mejor en español, tiene más potencia «día internacional de las costillas», en inglés suena como si no se oyera 😂 😂.
    No he preparado nunca las costillas así, siempre que las hago es para acompañar a otros ingredientes. A mí me encantan así que tal y como las has preparado deben estar estupendas para acompañamiento y de esa forma ya se tiene algo adelantado.
    Un abrazo.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides