Costelles confitades en oli #RibsInternationalDay

El  27 d'abril és el dia internacional de les costelles, sona millor dit en anglès #RibsInternationalDay. I el repte #InternationalDay  d'aquest abril  va d'això, de cuinar costelles.

La meva proposta no és exactament un plat, més aviat és una preparació prèvia per tenir les costelles a punt per quan vulguem fer alguna recepta, he cuit les costelles a baixa temperatura i les he conservat en oli, posades en un pot de vidre les tenim a punt per quan vulguem.


Necessitem:

  • 4 tires de costelles tallades a trossos
  • Alls
  • Herbes (p ex: farigola i llorer)
  • Una mica de pebre en gra
  • Un bitxo (si es vol)
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal


Salem lleugerament la costella i la posem dins d'una bossa d'envasar al buit, hi posem un gra d'all, una branqueta de farigola i la tanquem al buit. Coem les costelles a 65º entre 6 i 7 hores ( això ho podem fer amb la màquina de cuinar al buit, amb el TMX, o sinó fent servir una olla i un termòmetre per controlar la temperatura.
Preparem un bol amb aigua i gel i hi submergim la bossa per aturar la cocció.
Una vegada tenim les costelles fredes les posem en un pot de vidre que omplirem amb oli, hi posarem un parell o tres grans d'all més, una fulla de llorer, una punta de bitxo i ho acabarem de coure al bany maria una mitja hora llarga.
Ho deixem refredar dins la mateixa olla i ho mantenim a la nevera, com a molt un mes, fins que ens ho mengem.
      
                                                                                                            


És una elaboració llarga, però no és  gens complicada. Si no es vol fer sous vide es pot coure la costella a foc lent, fent xup xup i una mica abans de que estigui totalment cuita passar-la al pot amb l'oli.


I si voleu agafar idees de com cuinar unes costelles entreu en aquest enllaç i veureu totes les propostes del  #InternationalDay d'aquest mes d'abril.




Comentaris

Entrades més llegides