Cheese burguer, tot fet a casa menys l'hamburguesa #INTERNATIONALDAY
Hi ha dues coses que no mengem mai a casa, són les pizzes i les hamburgueses i ves per on! avui aquí em teniu celebrant el #CheeseburguerInternationalDay
M'he embolicat una mica i ho he fet tot a casa, menys l'hamburguesa, que la he comprat a CARNS DIVINS del Mercat Central de Reus. Bé... i els formatges, que he agafat una mica d'Stilton del que encara em queda dels dies d'estiu a UK i un formatge de cabra de la Cerdanya.
Us vaig explicant pas a pas:
Començo per la mostassa - M'he guiat per la recepta que tinc publicada des de fa temps, exactament des de l'abril del 2018, però hi he fet alguns canvis i la he convertit en una mostassa a la mel.
- 30g de grans de mostassa blanca
- 100 g de vinagre de poma
- 2 cullerades d'oli
- 2 cullerades de sucre moré
- 1/2 culleradeta de sal
- 1 culleradeta de cúrcuma
- 2 cullerades de mel
Posem els grans de mostassa i el vinagre en un pot de vidre ben tapat i ho deixem a la nevera 72 hores.
Passat aquest temps ho posem tot al bol del TMX i ho triturem bé, 20 segons a V7, i si volem que ens quedi ben fina donen dos o tres cops de turbo fins que tingui la textura que ens agrada.
La posem en un pot de vidre i la deixem "reposar" uns quants dies a la nevera abans de fer-la servir.
Ketchup: Seguint la recepta de COOKIDOO
- 375 g de tomaca de pera tallada a trossos
- 25 g de pebrot vermell
- 20 g de ceba
- 1 gra d'all petit
- Un polsom de sal
- Un bastonet petit de canyella
- 1 clau d'olor
- 10 g de sucre morè
- 10 g de mel
- 20 g de vinagre de poma
Posem al bol del TMX els tomàquets, el pebrot, la ceba, l'all i la sal. Trocejar 3segons/Vel5
Amb l'espàtula baixem els ingredients fins el fons del got i programem 25 minuts/Varoma/Velocitat Cullera.
Després, triturem 1 minut/Vel 10.
Posem un clau d'olor i el bastonet de canyella dins el got. Hi afegim el sucre moré, la mel i el vinagre, programem 40 minuts/50º/ Vel Cullera.
Traiem el clau i la canyella i ho posem en un pot. Quan es refredi tapem el pot i el posem a la nevera.
Els panets també els hem fet a casa, amb l'ajuda del TMX6, seguint aquesta recepta:
- 90g de llet
- 6 gotes de suc de llimona
- 190 g de farina de força
- 90 g de farina
- 40 g de sucre
- 1 polsim de sal
- 1 ou + 1 rovell
- 15 g de mantega a temperatura ambient 5 g de llevat fresc
Oli per greixar el motlle
1 clara d'ou per pintar els panets
Posem la llet i el suc de llimona al bol i ho deixem uns minuts fins que es talli.
Afegim les farines, el sucre, la sal, l'ou i el rovell i ho amassem a Vel Espiga /5 minuts.
Hi afegim la mantega i el llevat i ho amassem 3 minuts més.
Fem una bola amb la massa i la posem en un bol greixat amb una mica d'oli, tapat amb un drap de coto durant una hora i mitja .
Posem la massa damunt el taulell de la cuina on hi haurem posat una mica de farina. Hi traiem l'aire, la dividim en 6 o 8 trossos iguals i en fem boles.
Posem aquestes boles en una safata que pugui anar al forn, damunt un paper sulfurat, les tapem amb el drap de cotó lleugerament humit i ho deixem llevar una hora més.
Preescalfem el forn a 190º.
Batem la clara, pintem els panets, hi posem al damunt unes llavors de sèsam ( opcional) i els fem coure fins que estan daurats, més o menys han esta uns 20 minuts.
Ara ja toca preparar la cheeseburguer:
Sofregim ceba amb una mica d'oove i sal.
Tallem llesques ben primes de formatge.
Posem mostassa i ketchup dins de dos "biberons" per poder-ho dosificar millor.
A la graella ben calenta fem l'hamburguesa al punt que ens agradi
Obrim el panet, posem una capa de ceba, al damunt l'hamburguesa i els formatges.
Fet a casa és millor? Potser sí... però deu n'hi do la feinada que m'ha portat aquesta hamburguesa. Ens ha agradat, allò que normalment no menges el dia que ho fas ve molt de gust... però em sembla que a casa seguirem sense fer hamburgueses, el ketchup i la mostassa tenen altres usos i els panets ja me'ls estan tornant a demanar!
Celebrem el #CheeseBurguerInternationalDay i gaudim de totes les propostes que trobarem aquí.
Tu hamburguesa se ve muy sabrosa, yum!
ResponEliminaBesos
Menudo curro, te ha quedado genial, el pan una maravilla, todo. Besos
ResponEliminaHola, caramba quina monada de hamburguesa¡¡¡¡. I tot fet a casa. Això si que es important. Més saludable i més bo, segur. Petons.
ResponEliminaHola Gloria. Lo cierto es que te has currado el plato, entre la mostaza, el ketchup y los panecillos has debido sacarle rendimiento a la cocina jj.
ResponEliminaDe lo que estoy seguro es de que esta hamburguesa no tiene que envidiar a ninguna, todo lo contrario, las demás deben sentir envidia por esta delicia que nos presentas.
Una hamburguesa para disfrutarla a tope.
Espero que hayas pasado un estupendo verano.
Un abrazo.
Brutal!!
ResponEliminaqué daría yo por darle un mordisco jijiji
Besos ♥
Bueno, pues te lo has currado mucho!! Y el resultado final salta a la vista, en las fotos se ve tremenda, para no comerlas nunca con esa te has desquitado... Por cierto, buscaré los panecillos en Cookidoo, porque vaya pinta que tienen
ResponEliminaBon cap de setmana!
Hola Gloria, ya estamos de nuevo por aquí iniciando el curso bloguero.
ResponEliminaEsta hamburguesa está diciendo cómeme. Se ve muy tentadora.
Feliz tarde. Bstes.