Licor de codonys
Fa temps que anava darrere de fer aquest licor. El vaig veure aquí, a l'instagram de la Carme Cuinetes i vaig pensar que tan aviat tingués codonys el faria.
I com cada any, van arribar els codonys, vam fer codonyat i aquesta vegada també vam fer licor de codonys.
És entretingut fer-lo, difícil gens... més o menys com fer un limoncello i el resultat ... val la pena! La propera temporada de codonys hi tornarem!
Necessitem:
- 4 codonys
- 1 litre d'orujo sec
- 250g de sucre
Netegem els codonys sota el raig de l'aixeta fins que traiem tota la pelusa que té la pell, ens podem ajudar amb un fregall, un raspall...
Ratllem els codonys mirant de no agafar gens del cor ni cap pinyol.
Dins el pot anem posant capes de codony i sucre.
Ho cobrim amb l'orujo i ho tapem hermèticament.
Ho deixem al rebost uns 60 dies i ho anem sacsant de tant en tant.
Ho deixem al rebost uns 60 dies i ho anem sacsant de tant en tant.
Entenem com a rebost un lloc fosc i fresc. Com el meu rebost no és fosc del tot ho he embolicat amb un eixugamans per evitar que li toques la claror.
Passats els 60 dies ho colem amb un colador ben fi, prement bé per aprofitar el màxim tot el líquid.
Després ho filtrem amb una bossa de cotó o de llí i ho posem en ampolles.
Font: Ratafia de codonys de Carme-Cuinetes
A la nevera i quan sigui ben fresquet ja el tindreu a punt.
Temps:
Preparació: 60 minuts
Repòs: 60 dies
Colar i envasar : 60 minuts
Nunca he probado un licor como este, lo haría encantado, más siendo casero y viniendo de tu mano
ResponEliminaPetons!
Hola Gloria. Solo he hecho licor en una ocasión y fue de cerezas. Aunque el membrillo me gusta hace tiempo que no le probado y menos en forma de licor, aunque creo que tiene que estar fabuloso. Me encantaría saborear un chupito, espero que te quede todavía jj y si no es así me aguanto jj.
ResponEliminaUn abrazo.