Amanida de patata i crudités #internationalday
Avui m'afegeixo al repte #InternationalDay celebrant que és el dia de la Salsa Ranchera.
Començo dient-vos que aquesta salsa l'havia sentit anomenar moltíssimes vegades però com que som persones de costums i de poques innovacions, a casa, no l'havia feta mai.
Abans de pensar recepta calia tastar la salsa... les meves incursions per les xarxes m'ensenyaven aquesta sslsa acompanyant a patates, burguers... i la nostra cuina no va per aquí... així que la vaig fer per tastar-la i buscar com menjar-nos-la.
I la recepta de la salsa no la podia treure d'altre lloc que del receptari Cookidoo del TMX
- 100g de nata per a cuinar
- 100 g de maionesa
- 1/2 culleradeta d'all en pols
- 1 culleradeta de ceba fregida cruixent
- 1 pessic de pebre negre mòlt
- 1/2 culleradetya de julivert sec
- 2 branquetes de cebollí picat ben petit
- un polsim de sal
- 1 culleradeta de suc de llimona
Ho posem tot al bol del TMX i ho triturem 10 segons/Vel 6
Si no tenim TMX ho posem tot en un bol i ho barregem amb una batedora de braç fins que quedi ben emulsionat.
Ho posem en un bol i ho deixem a la nevera fins el moment de fer-lo servir.
Cal tastar la salsa... és cremosa, té un punt làctic, un punt cítric, una mica especiada... però és equilibrada , gens estrident... suau però té el seu què...
I mentre tasto truca el timbre de la porta, un veí que té mas i fa verdures em porta bròcoli, quatre patates, ceba tendra, carxofes i un manat de calçots... i d'aquesta caixeta de verdures km0 surt la recepta que amanirem amb salsa ranchera
Necessitem:
- Una patata
- Unes floretes de bròcoli
- Api
- Ravens
- Tomaca
- Poma àcida
Agafarem les floretes de bròcoli i les escaldarem en aigua bullint un parell de minuts, les refredarem en aigua ben freda perquè no perdin el color verd.
Tallarem la resta de verdures a daus, més o menys de la mateixa mida, ho posarem en un bol.
Hi afegirem un parell de cullerades de salsa ranchera i ho remenarem bé.
Posem les patates a la base del plat , al damunt les verdures que tenim al bol i si cal hi posem una miqueta més de salsa.
Porteu-ho a taula i a gaudir d'una amanida de contrastos... la suavitat de la patata bullida, el cruixent dels crudités i el gustet "diferent" de la salsa ranchera... una amanida per repetir, amb aquestes o unes altres verdures el que hi posem és cosa de cadascú.
En aquest enllaç trobareu totes les participacions al repte ... vaig a veure-les, m'hi acompanyeu?
Temps:
Fer la salsa : 10 minuts
Bullir les patates: 20 minuts
Muntar l'amanida: 15 minuts
Total: 45 minuts
Hola Gloria. No he probado esa salsa pero viendo el acompañamiento que le has puesto estoy convencido de que tiene que estar delicioso. Me encantan todo tipo de ensaladas así como el brócoli por tanto sé que con este plato disfrutaría al máximo.
ResponEliminaUn abrazo.
Que exquisitez de receta! Me encanta, con las crudités tiene que pegar la mar de bien! Un beso.
ResponEliminaGloria, una delicia de elaboración. La mezcla de sabores, y en particular, el toque de la manzana, es genial.
ResponEliminaFeliz jueves. Bstes.
Con lo que me gusta probar salsas estoy convencido de que esta me encantaría, tal como la has hecho y con la ensalada que la has acompañado, que se ve más que atractiva
ResponEliminaPetons!
El aderezo ranch es uno de los favoritos en mi casa, lo uso mucho para acompañar diversos platos, asi que estoy segura que tu plato esta exquisito!
ResponEliminaBesos