Pastís de galetes, amb crema i xocolata

Aquí teniu unes altres postres recuperades dels arxius familiars, un pastís de les àvies, però que sempre que el faig triomfa... serà que els gustos clàssics no passen mai de moda!



Necessitem per a un pastís d'unes 10 racions:

  • 500g  de galetes rectangulars, les meves són TOSTADA  Gullon.
  • 100ml  de llet per humitejar les galetes quan muntem el pastís.

Per a fer la crema de xocolata:

  • 1 rajola de 200g de xocolata 70% 
  • 100ml de nata per a muntar 35%

Per a fer la crema:

  • 1 l de llet
  • 75 g de farina d'arròs
  • 4 ous
  • 100 g de sucre
  • una culleradeta de sucre avainillat

Preparem la crema:

Amb TMX:

Posem tots els ingredients al bol del TMX i ho programem 12 min/90º/vel 4.

Mètode tradicional:

Posem tots els ingredients en una cassola i ho barregem bé fins que no quedi cap grumoll, ho posem a escalfar, mirant que no arribi a bulli, sense deixar de remenar fins que s'espessi.

La deixem refredar una mica.


Preparem la crema de xocolata:

Amb TMX:

Posem la rajola de xocolata tallada a trossos al bol del TMX i la triturem donant-li un cop de turbo.

Baixem amb l'espàtula tot el que hagi quedat a les parets del bol fins el fons.

Hi afegim la nata i programem 3 min/ 90º / Vel 1.

Ho deixem refredar una mica.

Mètode tradicional:

Posem la rajola de xocolata, tallada a trossos, en una cassola i la fem desfer a foc molt baix, quan estigui gairebé desfeta hi anem afegint la nata, remenant enèrgicament. Hem d'aconseguir una crema espessa, ben lligada, amb la xocolata totalment desfeta.


Mentre es refreden les dues preparacions que hem fet abans  posem , en un motlle rectangular, una capa de galetes lleugerament humitejades amb llet. Al damunt hi posarem una capa de crema. Una altra capa de galetes. Una altra de crema. Una altra de galetes. Ho acabem cobrint-ho amb la crema de xocolata.

Ho deixem refredar a la nevera, un mínim de 6 hores.

Es treu del motlle amb cura i s'empolsima amb xocolata pur en pols.



Jo l'he fet amb crema, però us puc dir que a casa, de petits es feia amb flam de sobre... i també ens agradava molt! 

Quins temps aquells... i quins records!

Comentaris

  1. Hola Glòria. Mai he fet aquest tipus de pastissos. Ni els he menjat. Sí que les he vist a les xarxes socials. La veritat és que es veu fàcil de fer i té una pinta estupenda. Tot el que porta m'agrada i es veu genial. Petons¡¡¡

    ResponElimina
  2. Per fi arribe. Sembla una quasolitat inesperada, però acabe de comentar un altre pastís de galetes amb xocolata. La diferència era que portava flam. Prefereix la crema o les natilles si el flam és de sobre perquè no m'agraden.
    Mai he fet ni provat aquest pastís perquè a casa no es feia. Em fa molta gana i crec que tindré que comprar galetes com les teues i botar-me que tinguen sucre perquè en la mateixa marca les sense... em cauen fatal a l'estòmac.
    Molt bona pinta i el tall fa gola.
    Me l'emporte.
    Besets.

    ResponElimina
  3. Un postre para soñar y desconectar haciéndonos un poco más felices, un beset

    ResponElimina
  4. Hola Gloria. Me encantan los postres y este pastel que has hecho con crema y chocolate debe estar sensacional. Solo ver el corte incita a sentarse en la mesa y saborear un buen trozo de esta delicia.
    Pura tentación.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  5. Hola Gloria, ya he retomado la actividad normal, se acabaron las vacaciones y toca trabajar.
    Menuda tentación lo que se ve en la foto, te ha salido de diez. ¡Enhorabuena!
    Feliz finde.😘

    ResponElimina
  6. Un clásico que siempre triunfa, sobre todo si finalmente el pastel te queda igual que a ti, que tiene una pintaza impresionante

    Petons!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides