Vedella amb salsa de tonyina / Vitello tonnato

Aquest plat és ideal per a menjar fred i sobretot si s'ha de ser una bona colla. 

Dissabte va arribar el moment de fer-lo... taula de tretze... inauguració de les gastrogresques d'aquesta temporada, dinar a la fresca... així que un dels plats va ser aquest VITELLO TONNATO.

He buscat receptes per veure com havia de coure la carn, ja que la salsa, des del  primer moment he sabut que faria la que proposa l'app Cookidoo.

Del llibre de la Mariona Quadrada, "Amb gust d'Itàlia", de l' Edit Pragma, un llibre d'una col·lecció que fa molts anys que tinc  he vist  que es pot coure a baixa temperatura  i  la recepta del Cookidoo   m'ho fa coure al vapor.


Amb tot això aquí teniu la meva recepta, que no és ni l' una ni l'altra

Per fer a 10 -12 persones en una taula de pica-pica necessitem:

  • Un tall rodó de vedella d'un quilo-quilo i quart
  • Sal
  • Pebre

Per a la salsa de tonyina:

  • 150g d'oli d'oliva
  • 150g d'oli de girasol
  • 100 g de tonyina en conserva 
  • 10 g de tàperes
  • 6 filets d'anxova en conserva
  • 1 culleradeta de vinagre de poma
  • 1 rovell d'ou + 1 ou sencer
  • 20g de suc de llimona
  • Sal

Agafem el tall de vedella, el salpebrem i l'envasem al buit. El coem, sous-vide, a 90º durant una hora (si ga un quilo) o una hora i quart (si fa 1'250 )
Una vegada cuit el traiem de la bossa i el deixem refredar. El posem a la nevera, d'un dia per l'altre, i un parell d'hores abans de tallar-lo el passem al congelador.
Amb un ganivet ben esmolat i sense presses o amb el tallador d'embotits el tallem a talls ben primets que anirem col·locant en una safata, en una sola capa.

La recepta del llibre "Amb gust d'Itàlia" diu:
Saleu el tall rodó i deixeu-lo reposar una hora. Col·loqueu-lo en una cassola , el cobriu d'aigua on hi hagi un got de vi blanc, una pastanaga, una ceba, una branca d'api i una fulla de llore, i ho poseu al foc. Coeu-lo lentament mirant que l'aigua només tremoli.
Deixeu-li una hora i deixeu-lo refredar dins del suc. Traieu-lo i un cop fred talleu-lo ben primet.
La recepta del Cookidoo diu :
Salpebrem el tall rodó, l'emboliquem amb paper film i el col·loquem al recipient Varoma.
Posem 1 litre d'aigua  al bol, posem el Varoma al seu lloc i programem 35 minuts/Varoma/vel1.
El retirem, el deixem refredar i, sense desembolicar-lo, el posem a la nevera 12 hores.
El tallem ben prim i el col·loquen en una safata, en una sola capa.

Fem la salsa, amb la batedora, com si féssim una maionesa, posant tots els ingredients fins que la tinguem ben emulsionada.

Posem la salsa damunt la carn, que tenim tallada ben primeta a la safata, amb unes tàperes per damunt, i ja ho tenim a punt per portar a taula. 


Per fer aquesta recepta m'inspirat en:

Vedella a la tonyina - "Amb gust d'Itàlia"


Comentaris

  1. Aquesta col·lecció de Amb gust de... també la tinc, m'encanten els llibres de la Mariona, ara versionar i posar-hi la personalitat és el millor!

    ResponElimina
  2. Me encanta esta combinación!!
    La he comido en alguna ocasión y lo he disfrutado mucho. ♥

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides