Pasta amb llimona i formatge d'ovella sec

Després de deixar descansar unes quantes setmanes el blog començo amb una recepta que no porta feina, per anar engegant a poc a poc... fàcil, ràpida i bona... què més podem demanar!
Som-hi amb aquesta pasta amb llimona i formatge de'ovella sec!  En el meu cas he agafat un tros de La Carbassa de Formatges Vall de Meranges,



Ingredients per a dues persones:

  • Dues mesures de la pasta que vulguem
  • Una llimona
  • Formatge d'ovella sec (o en el seu defecte parmesà ) ratllat
  • Herbes aromàtiques al gust,en el meu cas han estat  farigola i de romaní



Bullim la pasta segons ens indica el paquet, jo us recomano deixar-la al dente.

Mentrestant espremem el suc de la llimona, ratllem el formatge, hi barregem les herbes aromàtiques.

Ho posem damunt la pasta acabada de coure, al dente, ho remenem bé, i ja ho tenim a punt de portar a taula.

Ja sabeu... la pasta no espera,  per tant... fer i menjar!


 Recepta senzilla, molt senzilla... però us he de dir que es  boníssima!


Ara us faig cinc cèntims de La Carbassa-  

L'Albert Pons és el mestre formatger, l'artista de la formatgeria artesana FORMATGES VALL DE MERANGES que podem trobar  al Mas del Siscu de Girul.  Té un ramat de 500 ovelles que pasturen pels prats a 1600m d'alçada. L'Albert controla i supervisa tot el procès... des de les pastures fins la distribució dels formatges. 

Una de les joies d'aquesta fortmatgeria és La Carbassa, un formatge de llet d'ovella crua, de quallada enzimàtica, pasta premsada i pell natural. 

L'elabora  en peces grosses i la seva maduració mínima és de 24 mesos.

El tast  és especial, ple de matissos, amb un punt lleugerament  amarg i picant. 

Degustem-lo sol, amb una copa d'un bon vi,  La Carbassa ho mereix. I si el posem en algun plat que sigui senzill, sense massa elaboracions que li treguin protagonisme.

El podeu trobar als mercats de La Seu d'Urgell (els dimarts), Alp (els dissabtes) i a Puigcerdà (els diumenges) a les fires dels pobles de la Cerdanya a l'estiu i  a diverses botigues i formatgeries de l'Alt Urgell i la Cerdanya. 


Fonts d'aquesta informació:

- Vadegust.cat

- Catalunya.com


Comentaris

  1. Un plat que m'encanta! La pasta amb poques complicacions em xifla i si és amb un formatge de Meranges...ja és 🔝🔝🔝
    Petonets!
    Olga

    ResponElimina
  2. Hola Gloria!. Un placer ver que de nuevo publicas, yo acabo también de aterrizar aunque quizás tarde un poco en publicar, de momento me voy a dedicar aponerme al día.
    Una pasta la que nos presentas hoy para mi buenísima y en cuanto al queso que has utilizado me vuelves a recordar una estancia mía en Barcelona en casa de una tía nuestra que hizo una pasta con un queso nuestro curado y estoy por decirte que ha sido una de las mejores pastas que he probado, así que la tuya de diez.
    Espero sigas bien al igual que tu familia.
    Un fuerte abrazo.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides