Sequillos d'avellana @CaRosset


Quan tasto alguna cosa que m'agrada i penso que puc fer-la, no paro fins aconseguir-ho.

Això m'ha passat amb els FEOS de Villalpando, va ser veure-les i cridar-me l'atenció pel nom que tenen, quan ens vam interessar per com estaven fetes ens van dir que era una recepta de fa molt de temps, secreta, i que no patíssim, que l'única cosa que tenien de "FEO" era el nom... i realment... galeta amb molt de sabor d'ametlla i molt bona.

I ja em teniu... buscant la recepta i a partir del que he trobat he fet la meva versió amb avellana, a veure què us sembla!


Necessitem:

  • 300 g de sucre
  • 300 g d'avellanes crues  "DOP Avellana de Reus"
  • 150 g de farina
  • 1 culleradeta de llevat químic
  • 3 clares d'ou ( 90g)



Agafem les avellanes i les triturem grollerament,  a trossos grossos i desiguals.  

Si ho feu amb la TMX poseu la funció triturar fruita seca durant 1 segon.

En un bol gros hi posem el sucre, les avellanes triturades, la farina i el llevat i ho remenem fins que quedi ben barrejat tot. després hi posem les clares d'ou que haurem batut una mica i  ho anem barrejant fins que ens quedi una pasta consistent. 

Amb tmx: Posem tots els ingredients al bol i ho posem un parell de minuts amb la funció amassar.


La posem en una mànega pastissera i anem fent "xurros" d'uns tres dits de llarg damunt una plata amb paper sulfurat que pugui anar al forn.

Amb una cullera lleugerament humitejada amb aigua els aplastem una miqueta.

Ho posem al forn, preescalfat a 180º uns 15 minuts o fins que vegem que estan daurats. Els deixem  a la mateixa safata, fora del forn,  uns minuts i després deixem que es refredin del tot damunt una reixeta.


Amb aquestes quantitats n'han sortir unes 50. No patiu per la quantitat, en ser una galeta sense greixos es conserva molt bé durant força temps, sempre que tinguem la precaució de posar-les en un pot ben hermètic.



Temps d'elaboració:


Sense robot- 15 minuts  la preparació,  10 minuts donar la forma + 15 minuts cada fornada

Amb robot - 3 minuts de TMX, 10 minuts donar forma + 15 minuts cada fornada



Els meus sequillos d'avellana els he fet a partir d'aquesta recepta de feos







Comentaris

  1. Hola Gloria. Creo que el nombre no hace gala a lo deliciosos que deben estar estos sequillos. Todo lo que lleve almendra o avellana, como es en este caso, me gusta a rabiar, así que imagina lo contento que me pondría si tuviera al alcance de mi mano unos de estos sequillos. La boca se me ha hecho agua.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  2. Realmente de feos tienen poco y lo ricos que tienen que estar, ya veo que se te metió en la cabeza hacerlos y no has parado hasta conseguir la receta, bien por ti!!!

    Petons

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides