Panets de tomaca i herbes

 Fa dies que vull  tornar a fer pa, però per mandra, calor o mil i una excuses no m'hi poso.

Amb aquests panets ja m'hi he acostat una mica, però a fer pa, pa de veritat encara no m'hi he posat. I coneixent-me em sembla que fins la tardor no m'ho tornaré a proposar ... és igual... gaudim d'aquests panets que han sortit molt bons, gustosos i no costen gens de fer!


Necessitem:
  • 150g de farina de força
  • 5 g de llevat fresc
  • 50 ml d'aigua
  • 20 ml d'oove
  • Una miqueta de sal
  • Tres o quatre cullerades de salsa de tomaca fregida, la podeu fer servir de conserva, si voleu.
  • Herbes aromàtiques, al gust
Desfem el llevat en aigua tèbia.
En un bol posem la farina deixant un forat al mig on hi posarem l'aigua amb el llevat i la resta d'ingredients; anem integrant-ho tot a poc a poc i quan ja ho tinguem lligat ho amassem enèrgicament una bona estona fins aconseguir una massa  que s'enganxa lleugerament.
Fem tres boles de la mateixa mida i les posem a la safata que ha d'anar al forn. Les tapem amb un drap de cotó i les deixem entre una hora i una hora i mitja (veurem que han doblat el seu volum)
Preescalfem el forn a màxima temperatura.
Una vegada els panets han doblat el volum hi fem una creu o uns talls al damunt amb un ganivet ben esmolat i els enfornem, a 200º, durant un quart d'hora o fins que vegem que ja tenen color de cuits.
Els deixem refredar damunt una reixeta... i a gaudir!




I si tenim TM, KA  i volem anar més ràpid ...
Després de desfer el llevat en aigua tèbia posem tots els ingredients al bol i amassem durant 10 minuts fins aconseguir una massa estirosa i llisa.
La resta ho farem igual.

Presentats a la panera del pa han volat, i si n'hagués fet més també ens els haguéssim acabat... han volat sols... sense formatges, com era la meva intenció 😋 És que el pa acabat de fer agrada i si es fet a casa encara més!



Font de la recepta : Gastronomia y Cia


Temps que necessitem per a fer els panets:
Amassar sense robot : 30 minuts
Amassar amb robot : 10 minuts
Repòs: 90 minuts
Forn : 15 minuts



Comentaris

  1. These buns look so good. Would be wonderful for breakfast!

    ResponElimina
  2. Hola Gloria. En contadas ocasiones me he puesto a preparar pan, solo lo he hecho en una ocasión. Aunque me gusta el pan al ser solos dos no me resulta rentable hacerlo.
    Estos que has hecho se ven y deben estar fabulosos.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  3. Hola Gloria!. Pues te han salido unos panecillos con muy buena pinta!.
    El pan creo es un reto que nos ponemos y que hasta que no lo conseguimos no paramos, verdad?.
    Buen fin de semana.
    Un fuerte abrazo.

    ResponElimina
  4. Hola Gloria, yo encuentro esos panecillos deliciosos, tendría que probarlos claro, para hablar con conocimiento de causa, pero no creo que ese aspecto mienta. Se ven divinos.
    Un beso.

    ResponElimina
  5. Hola Gloria. Aunque ya te comenté la entrada aprovecho para despedirme ya que hasta entrado septiembre no volveré por estos lares.
    Hay que aprovechar la playa y la piscina además de la compañía de la familia y amigos.
    Te deseo pases un estupendo verano donde quieras que vayas.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  6. Que panes tan ricos nos presentas, me puedo imaginar su delicioso aroma!
    Besos

    ResponElimina
  7. Gloria, estos panecillos están diciendo cómeme. Comparto contigo la decisión de dejar el horno en stand-by, hasta el próximo otoño.
    Feliz mes de julio. Bstes.

    ResponElimina
  8. ¡Vaya panecillos! Tienen una pintaza increíble, con el calor da un poco de pereza encender el horno, pero viendo el resultado está claro que merece la pena. En casa durarían bien poco

    Petons

    ResponElimina
  9. Fantastici questi panini, complimenti!!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides