Cake salat, recepta de Simone Ortega @cookingthechef

El pròleg del llibre  RECIBIR EN CASA de M.Rosa Marchesi i Simone Ortega ens vol acostar a un món de classe benestant, que li agrada relacionar-se i entaular-se amb família, amics i que també ho fa per motius de negocis o de relacions socials.

"Convidar a casa és una altra cosa. Requereix més coneixements, més experiència... i més ganes de treballar. En contra, costa menys diners i les reunions es celebren en un ambient més intim i personal...

Una reunió d'amics a casa, per dinar, sopar o simplement per a jugar a cartes proporciona a tots, convidats i amfitrions, sempre que estigui ben organitzada, moments tan grats com inoblidables...

Però, sabem rebre? Aquest és el problema...

A tots ells els dedico aquest llibre, que vol demostrar que convidar a casa d'un no és tan difícil com sembla ..."

I després de llegir el pròleg, posar-me en situació  i mirar quin tipus de convit podria organitzar a casa meva seguint les directrius del llibre, m´he decidit  a gaudir d'una tarda jugant al bridge a casa, tarda que acabarà amb un berenar sopar amb canapès/aperitius freds, calents,  dolços amb fruita, fruita fresca, còctels i tes.

I un dels canapès o aperitius freds que ens proposa Simone Ortega és aquest cake salat

Per a fer aquest cake salat per a 8-10 persones necessitem:
  • 3ous
  • 150 g de farina
  • 150 g de formatge ratllat
  • 50 g d'olives sense pinyol
  • 150 g de pernil dolç, tallat a daus grossos
  • 1got (mida vi) de llet
  • 1 got (mida vi) d'oli
  • 1 culleradeta (de cafè) de llevat químic
  • Sal

Batem dos ous, com per a preparar una truita, i hi  posem la llet i l'oli.
Barregem la farina amb el llevat i l'afegim a la barreja dels ous. Una vegada ben incorporada la farina   és el moment del formatge ratllat.

Preparem el motlle amb mantega i farina per evitar que se'ns enganxi i hi posem un terç de la massa; al damunt hi posem la meitat del pernil i les olives; un terç més de la massa; la resta del pernil i les olives i acabem de posar-hi tota la massa que ens queda.
 


 Ho posem al forn, que haurem escalfat només a 100º,  Començarem a aquesta temperatura i l'anirem pujant una mica cada quart d'hora fins arribar al màxim de 175-180º, durant una hora. De tota manera a partir dels 45-50 minuts ja el podem punxar a veure si ja està cuit.

Quan el cake és cuit el traiem del forn i el deixem refredar una estona dins el  mateix motlle. Després el desemmotllem i el deixem refredar damunt una reixeta.
El tallem i el presentem en una safata amb una blonda.
Es bo tebi i fred.


Temps d'elaboració:
Preparació de la massa: 15 minuts
Forn: 50-60 minuts


Aquí trobareu totes les receptes que hem participat al Cooking The Chef d'aquest mes, dedicat a Simone Ortega

Comentaris

  1. Se ve la mar de esponjoso, me ha encantado.
    Felicidades por la receta.
    Besos.

    ResponElimina
  2. Maravilloso este Cake salado y recuerdos que me trae, ya que tanto mi madre como mi abuela solían hacerlo y a nosotros los niños, nos encantaban. Felicidades por tu receta.

    ResponElimina
  3. quina pinta més bona i quin motlle més bonic!!
    petonets

    ResponElimina
  4. Boníssim, m'encanten els pastisos salats i els ingredients aquests per el farcit son ideals. Molt bona aportació, l'apunto a pendents!! Petons

    ResponElimina
  5. Recibir a alguien en casa para comer siempre es una responsabilidad, claro que si la idea es recibirlos con una cake salado tan maravilloso como este estoy convencido de que todo es mucho más fácil

    Petons!

    ResponElimina
  6. Fa molt bona pinta aquest cake salat, segur q l'heu gaudit! :)

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides