Chutney de ceba

I per acompanyar la terrina... un chutney. També en vaig veure un al blog de la Manu i va ser d'on vaig treure l'idea de fer-lo. Però aquesta vegada he fet la recepta amb el Cookidoo de la Tm6 i ha sortit perfecte... amb els meus canvis, com sempre 😉.


Necessitem:
  • 1 quilo de ceba de Figueres, tallada en juliana.
  • 50 g d'oli d'oliva
  • 1 bitxo tallat a tires
  • 400 g de sucre morè
  • Un polsim de sal
  • 400 g de vinagre de poma



Fet a la Tm6:

Posar al bol  la ceba i l'oli i començar a Alta Temperatura

Afegir el bitxo, el sucre, la sal i el vinagre i programar 25 minuts, V 0.5, Varoma.

Abocar-ho en un bol de vidre i quan es refredi posar-ho a la nevera i deixar-ho reposar, com a mínim fins l'endemà.


Fet sense robot de cuina:

Posem la ceba i l'oli en una cassola a foc viu i quan agafa temperatura hi afegim el biotxo, el sucre, la sal i el vinagre, baixem el foc i ho fem coure, a foc suau i remenant de tant en tant, fins que ens agafi una consistència semblant a una melmelada.

Ho aboquem en un bol de vidre i quan es refredi ho podem posar a la nevera, com a mínim fins l'endemà.



 Es pot posar en pots de vidre i tenir-ho a la nevera fins a tres mesos, en el meu cas va servir per acompanyar la terrina de senglar de l'entrada anterior.




Font de la recepta:  Cookidoo.es -  Chutney de cebolla roja caramelizada

Temps: 

A la Tm6: 10 minuts

 + 24 hores de repòs

Comentaris

  1. Vaya!! La buscaré en Cookidoo, porque el aspecto de esta cebolla es impresionante

    Petons!

    ResponElimina
  2. Mmmm! Ese chutney se ve muy sabroso!
    Besos

    ResponElimina
  3. Hola Gloria. Como no tengo esa máquina será cuestión de probar a hacerla de manera tradicional, supongo que saldrá más o menos parecida no?
    De lo que no hay duda es de que como acompañamiento tiene que ser una delicia.
    Un abrazo

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides