Panellets, recepta de la Carme Ruscalleda


 Doncs sí! Ja tornem a ser a prop de la Castanyada i aquest any m'he decidit a tornar a fer panellets, potser feia cinc o sis anys que no en feia, per manca de temps, perquè m'encarregaven un dels plats salats... aquesta vegada  aquí em teniu, gairebé una setmana abans amb la feina feta.

He triat una recepta diferent agafada del blog CUINA PER A LLAMINERS.  Les receptes del blog de la Mercè són sempre un èxit i si a més porten la signatura de la Carme Ruscalleda... NO CAL DIR RES MÉS!

Amb aquestes mides m'han sortit 45 panellets:

  • 1/2 kg d'ametlles en pols
  • 350 g de sucre
  • 150 g d'aigua mineral
  • 1 clara d'ou
  • 200 g de pinyons
  • 1 rovell d'ou per pintar



Barregem l'aigua i el sucre en un cassó. Ho fem bullir fins aconseguir textura de xarop.
Hi aboquen les ametlles en pols, i ho remenem enèrgicament uns 5 minuts amb l'ajuda d'una espàtula de fusta  fins aconseguir una  pasta  ben lligada  que es desenganxi de les parets del cassó.
Ho retirem del foc i deixem que es refredi.
Hi afegim la clara d'ou sense muntar i ho barregem bé.
Deixem reposar la massa a la nevera, fins l'endemà.
Dividim la massa en diferents porcions, en fem boletes més o menys de la mateixa mida, hi posem els pinyons i els col·loquem a la safata, damunt de paper de forn, que farem servir per enfornar-los.
Batem el rovell d'ou junt amb 6 gotes d'aigua i els pintem.
Posem la safata al forn a 200º durant 6 minuts, quedaran lleugerament rossos per fora i tendres de dins.


BON PROFIT i BONA CASTANYADA





Temps d'elaboració sense tenir en compte el repòs.

Elaboració de la pasta del panellet: 20 minuts
Fer les boles, posar els pinyons i pintar amb ou: 30 minuts
Forn: 6 minuts

Temps total: 56 minuts... arrodonim... 1hora.

Comentaris

  1. Hola Gloria. Estos panellets parecen recién sacados de cualquiera de las mejores pastelerías que pueda haber. Se nota que tienes mano en estas lides porque te han salido perfectos. No me cabe duda de que tienen que estar exquisitos. Ahora me comería unos cuantos.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  2. Ja l'havia llegit alguna vegada aquesta recepta però no l'he provada mai, de totes maneres jo diria, que m'hi falta el rovell d'ou, que amoroseix i fa la pasta menys dolça. Crec que aquesta recepta seria més la d'un massapà, més dolç i atapit... Ara, segur que també bons, però per a mi panellets i massapà no és el mateix i crec que ara, aquests cuiners ho estant oblidant. Jo fa molts anys que vaig agafar la recepta de la Mariona Quadrada, me l'he adaptat i és la que faig, quan en faig, també hi ha anys que pel que sigui estirem de pastisseria, a la Poy boníssims...
    Quin rotllo Glòria, no te'n facis, segur que fets per tu són boníssims però com a recepta de panellets no m'acaba de convèncer, ja et dic, el rovell, tradicionalment, sempre hi ha estat.

    ResponElimina
  3. Els panellets de la Carme, sempre triunfan,
    BONISSIMS!!!
    Salut

    ResponElimina
  4. Estos panellets tienen que estar riquísimos y hechos por ti tienen el éxito asegurado. Besinos

    ResponElimina
  5. Hola Gloria!. Qué buen bocado hacen, me encantan.
    Un fuerte abrazo.

    ResponElimina
  6. Pero qué pintaza que tienen! Los de piñones son mis preferidos. Volarán de la mesa, seguro

    Petons! Bona castanyada!

    ResponElimina
  7. Que ricos, son una delicia unos buenos panellets de piñones, me encantan.
    Besoss

    ResponElimina
  8. Quin luxe de panellets! A casa aquesta és la nostra recepta base pels panellets. Es clar que a París o els fem a casa o no toquen mai :o)
    Bona castanyada!
    Palmira

    ResponElimina
  9. Bé, avui em poso amb els panellets, aquest any m'he animat, tot s'ha de dir que tinc 4 dies lliures, és important. I, t'he de confessar que estic consultant la teva recepta, comparant-la amb la meva, i, realment, tenen moltes similituds, el xarop, l'elaboració, he baixat la mida de sucre seguint-te a tu i un ou menys, però, jo confesso, segueixo amb els rovells 😉 . Bona castanyada!

    ResponElimina
  10. Hola, tens tota la raó, si són made in "Carme Ruscalleda" estaran excel.lents. Això si, també calen unes bones mans per copiar-la. Et felicito t'han quedat perfecte. Abraçades¡¡¡

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides