Flammkuchen

Durant el mes d'agost passat vam estar per Alemània, a la zona d' Schleswig-Holstein  i vam tastar la Flammkucken. Hi ha qui diu que és la pizza alemanya.  
Mentre erem per la zona vam estar buscant la recepta i vam fer aquesta versió.

La massa és molt primeta i el farciment més lleuger ...i l'acabat amb un fil de mel li dona un toc molt diferent.  Li podem posar formatge fresc o crema  agra i serà més autèntica, però nosaltres no ho vam fer.

Necessitem per a la massa:
  • 100g de farina
  • 1 polsim de sal
  • 1 cullerada d'un bon oli d'oliva verge
  • 50 ml d'aigua
Necessitem per al farciment:
  • Una ceba tendra
  • Un tomàquet madur
  • Cansalada ( bacon) tallada a tires fines
  • Herbes al gust
  • Oove
  • Mel
Posem tots els ingredients en un bol i els anem amassant fins que no s'enganxin gens a les mans. Si ho fem amb la KA  ho amassem durant 5 minuts a velocitat mitjana.
Ho deixem reposar mitja hora.

Mentre la massa reposa tallem la ceba tendra ben petita, la tomaca a rodanxes i el bacon a tires fines.

Estirem la massa el més prima que puguem, amb l'ajuda d'un corró,  i la posem damunt una safata que pugui anar al forn.
La pinzellem amb oove, damunt hi posem la ceba, la tomaca i el bacon i ho posem al forn que ja tindrem calent a 200º.
Quan vegem que els costats comencen a gafar color hi podem escampar unes quantes aromàtiques per damunt i en cinc minuts la traiem del forn , hi tirem un filet de mel per sobre i a gaudir !

                  

 

TEMPS D'ELABORACIÖ DE LA FLAMMKUCHEN:

Fer la massa: 10 minuts

Repòs de la massa: 30 minuts

Preparació del farciment: 10 minuts

Estirar la massa i posar-hi el farciment damunt: 5 minuts

Forn:20 minuts

Temps total: + o - 70 minuts

Comentaris

  1. ¡Qué buena pinta, Glòria! Me ha encantado. Besos y feliz semana

    ResponElimina
  2. A l'Alsàcia també en fan una versió i definitivament si forma part de la familia de les coques i pizzes, la seva capa de crème fraîche la fa totalment different. Amb aquestes variants no ens poden cansar mai d'amassar, oi?
    Bona setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  3. Espero que lo pasaras genial por Alemania. No te imaginas la alegría que me has dado hoy con tu receta porque en Badalona hay un restaurante de cocina alemana y a veces vamos a comer. Ya me he pedido en varias ocasiones el flammkucken porque me gusta mucho, pero no tenía la receta de la masa. Ahora no creo que tarde mucho en hacerlo en casa. Este que tú has hecho se ve estupendo

    Abrazos!

    ResponElimina
  4. Love Flammkuchen! Your crust looks really thin and crisp and the topping is outstanding.

    ResponElimina
  5. Hola Glòria. ha estat fantàstic que aquest estiu hàgim pogut gaudir de vacances, em sembla que ja tocava.
    La proposta gastronòmica és excel·lent, jo no sóc de masses amb molt de gruix.😋😋
    Feliç finde. Bstes.😘

    ResponElimina
  6. Hola Glòria. No volia perdre'm aquesta recepta perquè no l'he tastat mai. Si són masses, m'apunte ja. Té que estar molt bo.
    Besets.

    ResponElimina
  7. Hola Gloria. Por lo que he leído has estado recorriendo mundo jj y de paso nos dejas un plato estupendo.
    Nunca he hecho masa de pizza en casa, veo que esta es, en teoría, fácil de hacer y con ese acompañamiento seguro que tiene que estar deliciosa. Aunque me gusta mucho la miel, no la pondría aunque le tiene que dar un toque rico.
    Un abrazo.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides