Galetes amb cruixent de fruita seca @Làctics l'Esquella
Avui us porto unes galetes de mantega, sense cap complicació, vestides una mica de festa.
Van ser la meva col·laboració amb @Làctics l' Esquella a la Fira de St Llorenç de Bellver de Cerdanya d'aquest estiu passat... i sí no tinc perdó... fins 3 mesos després no comparteixo la recepta...he dubtat si fer-ho o no ja que de galetes de mantega en tinc unes quantes de publicades... però aquí les teniu, el cruixent les fa una mica diferents.
- 250 g de farina
- 125 g de mantega (en pomada)
- 100 g de sucre
- 1 ou
- 1 cullerada d'essència de vainilla
- Mitja culleradeta de colorant vermell
- Fruites seques al gust + 1 culleradeta de sucre + 1 ou per a fer el cruixent
Al bol de l'amassadora posem la mantega en pomada i el sucre i els barregem fins que estiguin els dos ingredients ben integrats.
A continuació, sense deixar d'amassar, barregem l'ou, l'essència de vainilla i al final hi anem incorporant la farina a poc a poc.
Quan tinguem una massa ben llisa i homogènia en separem una miqueta (1 /10 part aproximadament). Fem una bola, l'emboliquem amb un drap de cotó o amb paper film i la posem un parell d'hores a la nevera.
A la massa que hem separat hi afegim el colorant i amassem fins aconseguir que tota estigui d'un color vermell homogeni. L'emboliquem i la posem a la nevera.
Passades les dues hores, en el meu cas les he deixat a la nevera tota la nit, fem una planxa amb l'ajuda d'un corró de la massa blanca i una altra de ben prima amb la massa vermella. Les posem una damunt l'altra i les caragolem fent un xurro.
Passades les dues hores, en el meu cas les he deixat a la nevera tota la nit, fem una planxa amb l'ajuda d'un corró de la massa blanca i una altra de ben prima amb la massa vermella. Les posem una damunt l'altra i les caragolem fent un xurro.
Tallem el xurro de massa, com si talléssim un fuet, d'un gruix d'uns 3 mm (+ o -) i veurem com ens surt una porció barrejada desigual de dos colors. Ara podem agafar un tallador i donar-li la forma que vulguem.
Les posem en una safata que tindrem coberta amb una làmina de paper de forn.
Posem el forn a preescalfar a 180º.
Agafem la fruita seca, la piquem grollerament, hi afegim el sucre i l'ou batut. En posem una miqueta damunt de cada galeta, ajudant-nos amb una cullera i un pinzell.
Les posem al forn, ja calent, 15 minuts. Una vegada cuites les deixem refredar damunt una reixeta i ja les tenim a punt.
- Amassat: 15 minuts
- Repòs a la nevera: 2 hores
- Donar forma a les galetes: 30 minuts
- Forn: 15 minuts cada safata (jo ho he fet en dues)
Temps total : 1 hora i 15 minuts + el temps de nevera
Quines galetes més bones i boniques, Glòria! Moltes gràcies per la recepta!
ResponEliminaUna abraçada,
Olga
Hola Gloria de nuevo por tu cocina. Comentas que te has retrasado en compartir estas maravillosas galletas, no te preocupes porque ahora es cuando empieza a apetecer infusiones calientes. café, chocolate,..., y son el acompañamiento ideal para ello. Gracias por compartirlas.
ResponEliminaFeliz semana. 😘
Molt boniques aquestes galetes, entre els colors i el cruixent m'entren ganes d'anar fer galetes, i sense calefacció i pluja ve de gust :o) Gràcies per compartir.
ResponEliminaUna abraçada.
Palmira
Que bonitas y exquisitas se ven tus galletas, me llevo una!
ResponEliminaBesos
Hola Gloria. Pues sí que son unas galletas vestidas de fiesta y además tentadoras. Aunque sea con retraso más vale tarde que nunca y así hemos podido verlas y disfrutarlas, aunque sea virtualmente. no me cabe duda de que te han salido exquisitas.
ResponEliminaUn abrazo y buen fin de semana.
Son unas galletas muy bonitas y ya sabes, la vista es la primera que come, después saben mucho mejor cuando son tan atractivas. Te han quedado excelentes.
ResponEliminaBss
unas galletas riquísimas con ese crujiente😋 y muy vistosas 😉la espera mereció la pena y por su sencillez las hace mas tentadoras aún👍besinos
ResponElimina