Carpaccio de vieires amb cítrics

Ja hem fet el canvi d'armari... doncs ja toca deixar els guisats i buscar amanides i plats frescos perquè ens acompanyin durant el bon temps...ben fresc  és aquest carpaccio que nosaltres ens el vam menjar en un aperitiu, anant-lo posant damunt de torradetes, però  com a plat principal amb una amanida pot servir de dinar o sopar... a veure què us sembla!



Comencem fent la vinagreta de cítrics:

  • Mitja taronja
  • Mitja llimona
  • 15 ml de vinagre d'arròs
  • 50 ml d'oli d'oliva
  • Un tros de gingebre fresc
Fem el suc de la mitja taronja i la mitja llimona. Ratllem les pells i ratllem també un tros de gingebre (més o menys 1 cm d'una arrel). Ho reservem
 Ho posem en un bol, hi afegim l'oli i el vinagre i amb un batedor de varetes ho batem fins que estigui ben emulsionat. Ho reservem.

Ara podem començar a fer el carpaccio:

  • Vieires (jo les he agafat congelades)
  • Una tomaca d'amanir madura
  • Un mango
  • Sal grossa


Pelem els tomàquets, en traiem les llavors i tallem la carn a dauets petits. Els reservem.
Fem el mateix amb mig mango,
Amb un ganivet ben esmolat tallem les vièires a làmines, el més fines possibles. Jo ho he fet quan encara no estaven descongelades del tot i les he pogut tallar molt bé.
Anem posant-les en una safata o plat pla, fins tenir-ne una capa. Ho reguem amb la vinagreta i ho deixem a la nevera, una hora mínim.
Traiem les vièires de la nevera, i comencem a muntar el plat... capa de daus de tomaca,  capa de vièires, uns quants daus de tomaca madura, uns quants de mango, unes escates de sal grossa, una mica de la vinagreta cítrica, 
El corall de les vièires el posem a marinar amb una mica de vinagreta cítrica i el posem al darrer moment al damunt amb unes fulles de julivert picat.
Ja ho podem portar a taula.



Comentaris

  1. Hola Gloria. Pues parece que el calor invita ya a preparar platos frescos aunque te diré que no tengo reparo en comer platos calientes ni en usar el horno. De todo tiene que haber en la viña del señor 😂😂.
    Esa vinagreta tiene que estar de vicio y acompañando a esa vieira con esa fruta que tanto me gusta pienso, y no me equivoco, que este carpaccio es una tentación.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  2. Que rico y fresco, lo que se antoja ahora con el calor son platos como este que has hecho tan bueno!
    Besos

    ResponElimina
  3. So fresh, light yet packed with flavours!

    ResponElimina
  4. Gloria, me parece un plato 10, de esos que entran por los ojos nada más verlo, me encantaría probarlo!!!!

    Petons!

    ResponElimina
  5. Me parece un entrante de lujo.
    Me ha encantado todo

    Besos ♥

    ResponElimina
  6. Hola Gloria, pues si ya tocan platos mas fresquitos aunque llevamos dos dias un poco mas fresquitos.
    Ese Carpaccio es una delicatessen.
    Petons

    ResponElimina
  7. Deliciós aquesta carpaccio de vieires. M'encanta que hi hagis afegit gingebre. Gràcias per la recepta.

    ResponElimina
  8. Els carpaccios i els tartars de vieires a casa ens agraden molt i són molt versátils i deliciosos sempre!
    Bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides