Coc d'avellana de les àvies del Priorat @CaRosset

Veure a la web de Ca_Rosset el coc de les àvies del Priorat i dir-me d'avui no passa va ser tot u. Ara, des que el vaig fer fins avui que el publico al blog ja no ha estat tot u... han passat dies, setmanes i uns quants mesos ... però aquí el teniu... un coc amb aquell gust d'avellana que tant ens agrada i aquell aspecte rústic que el fa tan especial.


Necessitem:
  • 300g d'avellana crua negreta
  • 200g de sucre
  • 4 clares d'ou
  • 1 sobre de llevat químic
  • 1 rajoli de ratafia
  • 100g d'avellanes que trencarem grollerament per posar al damunt



Agafem els 300g d'avellana crua i els fem farina  amb la TMX  o el robot que tinguem, vigilem de no passar-nos ja que aleshores farem una pasta oliosa que no ens servirà.
Muntem les clares a punt de neu fort
Barregem el llevat amb la farina d'avellana.
Incorporem el sucre a poc a poc i després la farina d'avellana, amb la llengua de silicona, fent moviments de baix cap dalt. Al darrer moment hi posem la ratafia.
Preparem una llauna amb un full de paper sulfuritzat i hi aboquem la massa .
Trenquem grollerament els 100 g d'avellanes i les  posem al damunt. Empolvorem amb una mica de sucre i ho posem al forn, que tindrem calent a 170º uns 40 minuts.

 Amb producte nostre, recepta de sempre... no us puc dir res més que... una copeta de ratafia i aquest coc fan que la sobretaula sigui perfecte!

I com a berenar per la canalla quan surt d'escola, o per esmorzar amb el cafè/tallat/cafè amb llet... 
Sempre serà benvingut!

Comentaris

  1. Pues sí que sería bienvenida a casa, sobre todo porque ese apecto rústico del que hablas la hace irresistible, yo pongo la copa de ratafía!

    Petons!

    ResponElimina
  2. Noia aquest cóc el poso als pendents per les properes clares que sobrin! Aquest puntet rústic amb farine d'avellanes és tota una tentació.
    Bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  3. Hola Gloria. No sé si el aspecto será rústico, pero lo que si sé es que verlo es todo un espectáculo porque uno imagina la delicia con la que se va a encontrar al saborear un trozo de esta maravilla.
    Me gustan mucho los frutos secos aunque la avellana es uno de los que menos utilizo.
    Con el toque de ese licor tan rico como es la ratafia probar un trozo será como sentirse en la gloria jj.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  4. M'encanta aquesta recepta!!! Mira que et dic...que avança llocs a d'altres receptes que tinc en llista d'espera!
    Em xifla l'avellana i la ratafia així que... èxit assegurat!
    Moltes gràcies per compartir-la!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  5. Hola, Glòria¡¡¡¡¡ Aquest coc amb farina d' avellana i res de farina de blat ha de estar bonissim. Ja puc gaudir el seu sabor.... Petons.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides