Arròs de sobrassada amb carxofes
A casa els arrossos són dinar de diumenge i aquest diumenge passat va caure aquest! La culpa la té l'instagram i especialment aquest arròs de @ReceptesdenRoger.
L'idea és la mateixa, arròs amb sobrassada i carxofes però nosaltres les carxofes les vam posar just al moment de treure l'arròs del foc, fregides i cruixents al damunt.
No us diré res més que... llegiu la recepta, veureu com n'és de senzill i feu-lo!
Necessitem per a dues persones:- Una ceba
- Un parell d'alls tendres
- 4 talls de la millor sobrassada que trobeu.
- 2 carxofes
- 2 mesures d'arròs
- 2 mesures i mitja de caldo (de pollastre o de verdures) per mesura d'arròs
- Una mica de vi ranci
- Oli @oleaurum
- Sal
Tallem la ceba i els alls ben petits i ho posem a sofregir, a foc lent, fins que agafi color. Hi afegim un raget de vi ranci.
Esmicolem la sobrassada i l'afegim, deixem que es vagi desfent a poc a poc.
Quan estigui ben desfeta i el sofregit estigui totalment impregnat amb la sobrassada hi afegim l'arròs, en el nostre cas hem fet servir un Marisma @MolideRafelet, i l'anem remenant una bona estona, que ens agafi color i gust.
Mentrestant posem a escalfar el caldo.
Quan està bullint l'afegim a l'arròs. Primer una mesura per tassa i quan està ben repartit i bulli alegrement la resta.
Netegem, tallem les carxofes, les fregim i les reservem.
Quan l'arròs està al punt el traiem del foc, hi posem les carxofes al damunt i el deixem reposar uns 5 minuts (jo tinc el costum de posar-hi un drap de cotó al damunt).
Alguna vez en casa he cocinado arroz con alcachofas y también arroz con sobrasada, pero nunca los dos ingredientes combinados. Desde luego es una combinación 10! Qué pasada! Plato de domingo!
ResponEliminaPetons!
L'arròs amb carzofes és un arròs deliciòs. Però amb el sofregitamb sobrassada i fent les carxofes fregides ja em pujat de categoria i molt! A veure si aviat ens arriben carxofes, aquí fa molt de fred i tot va una mica perturbat desprès del calor de fa 15 dies.
ResponEliminaUna abraçada,
Palmira
Quin goig que fa, aquest arròs.
ResponEliminaUna abraçada.
Hola Gloria. Espero que hayas disfrutado de estos días de Semana Santa. Hace ahora un año publiqué este arroz con sobrasada y alcachofas muy parecido al que has hecho y doy fe de que estaba estupendo. No dudo que este que has cocinado tiene que estar fabuloso.
ResponEliminaDos ingredientes que me gustan mucho, la sobrasada y las alcachofas y que unidos al arroz conforman un plato de lujo.
Un abrazo.