Rotllo de matafaluga @LaCuinaDeMariaPochConstantí

 Per a mi el rotllo del Vendrell eren unes postres que m'anomenava la Gisela cada any quan arribavem a Setmana Santa però que jo no havia vist ni tastat mai.

Se'm va presentar el repte de fer-lo per al llibre La Cuina de Maria Poch Constantí i, segur que no és com la recepta original, perquè no la vaig aconseguir, però aquí teniu la meva versió ... 

Ingredients:

Massa mare:

  • 175 g de farina de força
  • 90 g d'aigua
  • 10 g de llevat fresc
Per al rotllo:
  • 250 g de farina de força
  • 2 ous
  • 65 g de sucre
  • 30-40 ml d'aigua
  • Ratlladura d'una llimona
  • Un bon grapat de fulles de matafaluga
  • 25 g d'oli
  • Massa mare
  • Un ou batut per pintar
  • Licor d'anís
  • Sucre per empolsimar

       Fotografia de Mateu Salvat

Preparem la massa mare.

Desfem el llevat en una mica d'aigua tèbia. Hi afegim la farina i ho amassem fins aconseguir una massa homogènia.

En fem una bola i ho posem dins un bol enfarinat, tapat amb un drap de cotó, durant dues hores.

Comencem a fer el rotllo.

Batem els ous, hi afegim la farina, el sucre, la ratlladura de la llimona i la massa mare. 

Ho amassem mentre anem afegint, a poc a poc, miquetes d'aigua, on hi haurem infusionat la matafaluga, fins aconseguir una massa ben lligada que no se'ns enganxi a les mans.

Continuem amassant, afegint-hi l'oli, fins que quedi ben absorbit.

Tornem a posar la massa en un bol enfarinat i tapat amb un drap de cotó, aquesta vegada li deixarem tres hores.



Tres hores més tard

Una vegada la massa ha pujat l'estirem amb un corró, damunt el taulell de cuina enfarinat. Formem un "rectangle" una mica més ample d'un costat. L'anem enrotllant, d'estret a ample, i al final ajuntem els dos caps, donant la  forma de tortell.

El pintem amb ou batut i el deixem reposar mitja hora més.

Posem el forn a preescalfar a 180º.

Tornem a pintar el rotllo amb ou batut i el posem al forn, entre 20-25-30 minuts, ja sabeu que cada forn és un món. 

Una vegada el traiem del forn el mullem amb licor d'anís, el deixem refredar una mica i l'empolsimem amb sucre.

El deixem refredar del tot damunt una reixeta i ja el tenim a punt per regalar als fillols.










Comentaris

  1. Hola, si tens massa mare feta quan ni haig de posar gracies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, uns 250g

      Si el fas ja em diràs que et sembla

      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  2. The bread ring looks soft and very yummy!

    ResponElimina
  3. Hola Gloria. Pocas veces me he puesto a preparar masa madre ya que no soy muy asiduo a preparar recetas con masa, creo que eso queda para los más avanzados jj y yo no lo soy o al menos no lo practico.
    Y ya veo que tú no tienes problemas en hacer unos deliciosos rollos que estoy seguro te han debido salir estupendos. Deben tener un sabor extraordinario con el toque de matalauva. Me gustan.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  4. Que buena pinta tiene tu rollo, se ve que quedo delicioso!
    Besos

    ResponElimina
  5. No lo he probado nunca, lo haría por supuesto de buena gana, porque con este toque de anís lo imagino bien rico

    Petons!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides