Zimmetsterne, galetes d'ametlla alsacianes
Les Zimmetsterne són unes galetes d'Alsàcia fetes amb farina d'ametlla que van cobertes amb glaça... a casa no soportem la glaça... doncs hem canviat l'acabat...i ens hem quedat tan amples!
Són típiques de Nadal i acompanyades d'un vi especiat calent ajuden a passar una sobretaula llarga i animada en família o amb amics... encara que potser no és el millor moment per fer sobretaules d'aquestes.
Us posaré la recepta tal i com toca, treta d'un llibre que va venir de Colmar... Spécialités sucres d'Alsace.
Necessitem:
- 4 clares d'ou
- 350g de sucre glas
- 400 g de farina d'ametlla marcona
- 2 cullerades de canyella en pols
Muntem les clares d'ou a punt de neu fort, incorporant-hi el sucre a poc a poc.
Omplim una tassa de tallat de merenga i la reservem per fer la glasa.
Afegim, en forma de pluja, la farina d'ametlla i l'anem incorporant a poc a poc ajudant-nos d'una llengua de silicona.
Fem una bola i la deixem un parell d'hores o més a la nevera.
"Enfarinem" el taulell de la cuina amb sucre glas i estirem la massa fent una planxa d'un cm de gruix. Tallem les galetes amb el motlle en forma d'estrella.
La massa s'enganxa molt, aleshores haurem d'humitejar sovint el tallador perquè ens quedin bé.
A la merenga que tenim reservada hi posem una mica de suc de llimons i la batem bé. La posem en una mànega pastissera i ja la tenim a punt per posar damunt les galetes.
Una vegada tenim totes les galetes amb la glasa les deixem assecar unes 12 h i l'endemà les posem al forn, a 180º uns 15 minuts.
Si sou dels meus i les feu sense glaça les coem, les deixem refredar damunt una reixeta i una vegada fredes les empolvorem generosament de sucre glaç.
Cuideu-vos molt i ens veiem l'any vinent.
Unas galletas deliciosas y con un sabor inconfundible!!
ResponEliminaTe deseo un 2022 lleno de paz y alegría.
Besos ♥
Hola Gloria. Espero que hayas pasado una muy feliz Navidad a pesar de la que nos está cayendo.
ResponEliminaEstas galletas prometen estar de vicio. Leyendo como las has preparado disfrutaría saboreando unas cuantas pero no puede ser así que me aguanto. sin duda son una tentación.
Aunque el horno no está para bollos te deseo que pases una estupenda Nochevieja y que el año 2022 sea infinitamente mejor que este que nos va a dejar y que se vean cumplidos todos tus deseos.
Un abrazo.
Estas galletas se ven deliciosas!! Y seguro que lo están!! Feliz año nuevo!! Saludos.
ResponEliminaHola Glòria. Bon Any! Gràcies per passar-te. Just ahir, el meu fill que està per Suïssa em va preguntar si havia estat a Colmar per passar la frontera. Li vaig dir que no i a la fi, no van creuar per si tenien problemes per tema virus...
ResponEliminaJust ara vinc i veig les galetes i d'on són.
M'encanta la idea de fer-les perquè crec que sense sucre també quedarien bé.
Una besada forta.
Feliz Año , las galletas se ven deliciosas ademas de bonitas , un beso.
ResponEliminaMuy feliz año nuevo! Mis mejores deseos para el 2022! Esas galletas te han quedado muy bonitas y deliciosas!
ResponEliminaBesos