Pollastre amb panses i prunes @MasdeSantaCreu


I avui, per fi, us porto la segona recepta amb el pollastre de pastura Mas de Sta Creu. La veritat és que no he hagut de pensar massa, he agafat la recepta de pollastre que es menjava a casa l'àvia per Nadal, la de sempre i la he cuinat a la meva manera, la  faig per festes a casa nostra, i amb aquest pollastre he aconseguit una delícia de guisat.

Segur que no és massa diferent a la recepta de casa vostra, però segur que no és igual... a veure què us sembla la meva versió 😉


Necessitem:

  • Un pollastre de pastura Mas de Sta Creu, tallat a octaus.
  • 2 cebes
  • 6 grans d'all
  • 1 farcellet d'herbes
  • 1 branca de farigola fresca
  • 1 branca de romaní fresc
  • 200 g de prunes
  • 150 g de panses
  • 100ml de vi ranci
  • 100ml de vermut
  • Brou de pollastre
  • Canyella
  • Pebre
  • Sal
  • Oli Mas de Sta Creu

pollastre amb panses i prunes

Posem en remull les panses i les prunes amb vi ranci  i ho deixem una mitja hora perquè s'hidratin bé.

Agafem una cassola i hi posem un bon raig d'oli. Salpebrem generosament els talls de pollastre i els enrossim per tots els costats. Els reservem.

Amb el mateix oli posem a coure la ceba tallada ben petita, la deixem a foc ben baixet fins que comenci a agafar color. Hi afegim els grans d'all també tallats petits, el farcellet, la farigola i el romani, ho fem coure tot junt, afegint miquetes de caldo si cal perquè no s'enganxi fins que es confiti bé.

Retirem la farigola i el romaní, hi posem el pollastre, el vi ranci que teníem amb les panses i les prunes i el vermut. 
Ho deixem reduir una mica  i hi posem brou just fins cobrir el pollastre i ho deixem 90 minuts a foc suau fent xup xup.

A meitat de la cocció hi afegim la branqueta de caanyella i una picada que haurem fet amb tres carquinyolis , una dotzena d'avellanes DOReus i unes fulletes de julivert.

Tastem de sal per si calgués rectificar i ho deixem mitja hora més. 

Hi posem les panses i les prunes i ho deixem un quart d'hora més a foc baixet. Apaguem el foc, ho tapem i ho deixem reposar un parell d'hores com a mínim. 

                   
Si ho deixem per l'endemà encara ho trobarem més bo.

I si voleu gaudir d' un d'aquests pollastres de pastura a la vostra taula per festes aquí teniu la manera de fer-ho. La Janira i l'Isidre us atendran amb molt de gust.





Comentaris

  1. Un clasic que está boniiiiiissim.
    Salut.

    ResponElimina
  2. Deliciós amb ganes de ficar el cobert, un beset

    ResponElimina
  3. Hola Gloria. El aspecto que tiene este pollo es extraordinario. Debe estar de fábula tanto que la boca se me ha hecho agua al imaginar como debe estar de rico. La salsa es una tentación.
    Por si no nos vemos antes te deseo pases unas muy felices fiestas de Navidad junto a tu familia.
    Me he alegrado mucho al verte.
    Un abrazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Juan,
      Buenas fiestas a ti también
      Seguimos en contacto.

      Ptnts
      Glòria

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides