Paté de calçots amb romesco


 No us enganyaré dient que ens han sobrat d'una calçotada. No crec que aquest any se'n pugui fer cap, però de calçots no hem de deixar de menjar-ne. Tenim els camps de la zona plens i no només a la brasa i amb salsa de romesco ens els podem menjar... fem-ne cremes, posem-lo al sofregit, coques, focaccies... imaginació no ens en falta ...com amb aquest paté de calçots... a veure què us sembla?

Hem escalivat al forn un manat de 25 calçots i ens n'hem menjat uns quants amb salsa de romesco... ja n'he retirat 8 abans de portar-los a taula perquè tenia aquesta recepta al cap 😉 i amb aquests calçots he preparat aquest paté.

Necessitem:
  • 8 calçots cuits
  • Mitja culleradeta de comí en pols
  • Una culleradeta de salsa de romesco
  • 1 all escalivat
  • Una cullerada de suc de llimona
  • Sal
  • Oove


Tallem els calçots a talls petits i els posem al bol de la batedora. Hi posem el comí, l'all, la salsa de romesco i la sal. Ho triturem bé. Quan vegem que ja no queden "fils" dels calçots, anem afegint a poc a poc l'oli, amb una velocitat més lenta, i ho anem emulsionant fins que vegem que ens queda una textura untuosa.
El posem en un pot de vidre i a la nevera fins el moment de fer-lo servir.


Ara a pensar com ens el podem menjar... de moment damunt una mica de pa de vidre torrat... s'accepten idees!

Comentaris

  1. Bonissim !!! Ja que aquest any poc podrem gaudir de calçotades en família, aquesta és una opció de menjar calçots.
    Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. A vegades fas invents i surten bons, com aquest heheh

      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  2. Hola Gloria. Espero que te encuentres perfectamente ya que no ganamos para sustos.
    Te diré que me encantan los calçots pero a mi mujer le sientan fatal. Estando en Barcelona estuvimos invitados a una calçotada en un restaurante cerca del monasterio de Ripoll. Era la primera vez que los comíamos y creí que solamente se trataba de los calçots pero al ver lo que iba a continuación jj, nos entraron sudores. Debió ser una alergia pero mi mujer se puso fatal al acabar. Supongo que tienen algo que no le va y desde entonces no los ha probado.
    Tal como has preparado este paté te aseguro que iba a dar buena cuenta de lo que me pusieras porque solo con ver el aspecto que tiene ya me apetece.
    Un abrazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. hehehe Juan, la gente se da auténticos atracones cuando va de calçotada, no és sólo tu mujer la que se ha encontrado mal... pero con mesura se pueden comer calçots, alcachofas y todo el festival que viene después.

      Y ya ves, si no es en calçotada podemos cocinarlos de mil maneras porque es una verdura riquísima.

      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  3. Calçotades aquest any solets potser... Al forn no queden com a la brasa però oi s'han d'aprofitar i aquest paté em sembla super original!"
    Quines ganes de tenir calçots a casa!!!
    Petons,
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estem fent una mica de tot per donar sortida als calçots que ens ofereixen els pagesos de la zona.
      I aquest paté ha estat un bon invent heheh

      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  4. A veure si acaba el confinament municipal i podem anar a fer-los a la terrassa del poble! Ja tinc ganes de calçots!!!! i paté, bon aprofitament! ptnts!

    ResponElimina
  5. Ens has presentat una bona i molt original proposta, Glòria! Mai se m'hagués ocorregut preparar-los així...tens opcions per tot!!!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  6. Me gusta utilizar los calçots en mi cocina, el otro día mi mujer y yo ya andábamos dándole vueltas a la cabeza a qué haríamos con ellos, lo de hacer un paté me parece una idea estupenda

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com li he dit a l'Olga abans... invents que surten bé Javier!

      Ptnts
      Glòria

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides