Tartar d'alberginia amb ceba en dues textures i anxoves

Propòsits per a l'any nou:

  • Aprendre anglès - NO!
  • Anar al gimnàs - NO!
  • Una recepta cada setmana o com  molt cada quinze dies - HO PROVAREM de fer! 😉 

Aquests dies de fred tenim la llar de foc encesa tot el dia i aprofito, quan hi ha una bona quantitat de brasa, per escalivar verdures. Després les poso en pots i al bany maria per tenir-les sempre a punt quan no fa fred i no tinc brasa per escalivar... és que fetes al forn no tenen punt de comparació!
 Per fer aquest tartar per a dues persones necessitem:
  • 1 albergínia grossa escalivada
  • 2 cebes escalivades
  • 1 ceba tendra crua
  • 1 all tendre
  • Dues llaunes d'anxoves 
  • Oove
  • Sal 
  • Unes fulles de julivert picades


Agafem les cebes tendres i l'all i els tallem a trossos petits. Ho barregem amb els filets d'anxova d'una llauna que també tallarem petits. Ho amanim amb l'oli de la llauna i ho deixem reposar  una bona estona.

Mentrestant pelen les cebes i l'albergínia, les tallem a trossos petits, l es posem en un bol i les amanim amb oli i sal.

Agafem un aro d'emplatar i hi posem una capa de verdures escalivades (la meitat)

Barregem les cebes i alls tendres que tenim amanides amb l'altra meitat de verdures escalivades i acabem d'omplir els aros.

Hi posem al damunt les anxoves de la segona llauna.

Empolsimem amb fulles de julivert picades, una miqueta d'oli i si es vol s'hi posa una mica de sal.

Traiem els aros i ja ho tenim a punt per portar a taula.

Nosaltres ens ho  hem menjat tebi, amb les verdures acabades d'escalivar i us puc dir que una cosa tan senzilla com aquesta ha passat a ser  un plat "sofisticat" en un dels àpats d'aquestes festes.  


Comentaris

  1. Jo encara no tinc decidits els propòsits d aquest any, jejeje.
    Aquets tartar es una delicia.
    Salut.

    ResponSuprimeix
  2. Uuuuaaauuu!!! Quina passada de recepta!! Me l'apunto ben apuntada! Ha de ser una autèntica delicatessen...
    Per cert...bon propòsit!
    Petonets,
    Olga

    ResponSuprimeix
  3. Es que escalivada al foc no és lo mateix! Un tartar deliciòs per començar l'any!
    I a veure aquets propòsits perque crec que 2021 tampoc serà habitual!
    Una abraçada i molt bon any 2021, amb salut i il.lusions !
    Palmira

    ResponSuprimeix
  4. M'encanten les albergínies, de totes les maneres!!! Ànims amb els nous propòsits!

    ResponSuprimeix

Publica un comentari

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides