Gyoza de pollastre @Cuinema6mans
Ganes de cuinar a 6 mans una altra vegada. Quan li toca triar a la Marta sempre anem cap a receptes orientals, hem fet ramen, hem cuinat amb te matxa... i ara ens toca fer gyozas.
Les meves molt adaptades, tant que fins i tot han estat unes gyoza d'aprofitament... però han agradat a casa... que ja sabeu que n'hi ha un que no vol tastar res que surti del guió.
Vinga som-hi!
- Necessitem:
- · 1 paquet de massa per a gyoza
- · 2 pits de pollastre rostit
- · 150 g de col china
- · 1 ceba tendra
- · 2 shiitake i mitja dotzena de camagrocs o trompetes de la mort
- · 1 cullerada de gingebre fresc acabat de ratllar
- · 1 all tendre picat ben petit
- · 1 cullerada de salsa de soja
- · 1 cullerada d'oli de sèsam
- · Oove per fregir-les
- · Sal i pebre
- Agafem la col i la tallem a juliana ben petita. La posem a coure un parell de minuts al microones, a màxima potència, així evitarem que ens quedi massa dura.
- Piquem ben petita la ceba tendra , els shiitake i els altres bolets .
- Esmicolem bé el pollastre.
- Posem les verdures tallades petites, el pollastre esmicolat, l'all tendre i el gingebre en un bol i ho barregem bé.
- Afegim la cullerada de salsa de soja, la cullerada d'oli de sèsam , salpebrem i ho tornem a barrejar.
- Ara ve la part més entretinguda, i en el meu cas on me n'he sortit més malament: farcim i donem forma a les gyoza.
- S'agafa una fulla de massa i s'hi posa una cullerada de farciment al mig. Humitegem les vores de la massa amb aigua i les anem plegant, fent pessics, des d'un cantó fins l'altre.
- Una vegada les tenim fetes les posem en una paella gran (que tinguem tapa per després fer la part de la cocció al vapor) i les fregim amb una miqueta d'oli, fins que estiguin daurades. Posem una mica d'aigua al fons de la paella, la tapem i deixem que s'acabin de coure, al vapor. En el meu cas com que el pollastre ja estava cuit hi he posat una mica menys d'aigua i ho he fet coure una miqueta menys de temps que si la carn hagués estat crua, és a dir uns 3-4 minuts enlloc de 7-8.
- I ara ve el gran sacrilegi que he fet a la recepta, el seu acabat. Enlloc de fer la salsa per a gyozas per poder-les sucar les he presentat damunt un llit d'arròs fregit amb verduretes i amanit amb salsa de soja. Conec qui se les havia de menjar i si li poso la salsa i els bastonets ni les tasta.
- I què voleu que us digui... amb aquest arròs estaven molt bones i el més important...no va remugar ningú!
- Segur que les receptes de la Marta i l'Olga són més fidels a les gyoza autèntiques... passeu a veure-les:
- - Marta Pa de Nous cuinant GYOZAS a la catalana
- - La Cuina de l'Olga cuinant GYOZAS de col i gambes
Aquesta adaptació de gyozas a la catalana és ideal! I es tracta que en mengem tots! I aquest llit d’arròs amb soja li va que ni pintat!!
ResponEliminaGenial repte el #cuinema6mans 👏🏻👏🏻👏🏻 Petons
Hola guapa, m'han agradat molt les teves empanadilles o gyozas. Segur que estaven molt bones i gustoses . Amb tots aquets ingredients tan tipicament orientals has aconseguit un gust autentic. petons.
ResponEliminaM’encanta la teva versió!! I el més important...ha agradat a casa!!!
ResponEliminaQuan repetim????
Petonets,
Olga
Pues viendo los ingredientes que has usado y la forma en que lo has cocinado solo puedo decir que estarán de miedo. Acompañadas del arroz son una gran tentación
ResponEliminaPetons!!