Coc de plàtan i avellanes
Sempre queden dos o tres plàtans en un racó que no se'ls menja ningú...o potser ho fan a posta per fer-me encendre el forn.
I si als plàtans hi afegim avellanes...què us sembla?
Necessitem:
- 2 plàtans molt madurs
- 200g de farina integral
- 150g de sucre moré integral
- 10ml d'oove
- 3 ous
- 100g d'avellanes DOReus
- 1 sobre de llevat químic
Batem els ous amb el sucre i quan estiguin escumosos hi anem afegint a poc a poc l'oli fins que s'integri totalment.
Pelem els dos plàtans, els tallem a rodanxes i els aplastem amb una forquilla.
Piquem les avellanes, però no massa petites, ja que ens agradarà trobar-les i que donin un puntet cruixent al coc.
Afegim plàtans i avellanes a la massa que tenim feta.
Tamissem la farina junt amb el llevat i ho anem incorporant a poc a poc fins aconseguir una massa homogènia, sense grumolls.
La deixem reposar una estona a la nevera.
Mentrestant posem a preescalfar el forn a 200º i preparem un motlle amb farina i oli o esprai antiadherent.
Hi aboquem la massa i el posem al forn uns 45 minuts. abans de treure'l el punxarem amb un escuradents per veure que estigui ben cuit del centre.
El traiem del forn, el deixem refredar uns deu minuts dins el motlle i després ja podem treure'l i posar-lo damunt una reixeta fins que estigui fred del tot.
Podem fer una mica de sucre glaç triturant un parell de cullerades de sucre a la TMX o al molinet de cafè i l'empolsimem una vegada sigui fred.
xe que bo! Això hi haurà de provar-ho, un beset
ResponEliminasencillamente delicioso ! me encantan este tipo de bizcochos ideales para desayuno o a cualquier hora que apetece algo dulce
ResponEliminabesitos
Amb avellanes tot és sempre més bo crec :o) Un berenar de 10!
ResponEliminaUna abraçada i bona setmana,
Palmira
Les avellanes li deuen donar un toc molt "nostre"! Prenc bona nota!
ResponEliminaPetonets,
Olga
Sí que es cierto, siempre hay algún plátano esperando que alguien acabe con él jajaja ya veo que tú le has dado una salida estupenda combinándolo estupendamente
ResponEliminaBon cap de setmana!!
Jo el plàtans molt madurs me'ls menjo jo!!! (en batuts o en faig cakes!!!) Molt bona recepta!
ResponEliminaM'encanta el pa de pessic.
ResponEliminaTinc un fet de garrofa.
bon dia,
ResponEliminales avellanes crues o torrades?
Torrades!
EliminaAmb farina d' arròs es pot fer?
ResponEliminaSuposo que sí, no ho he provat, si ho fas digue’m com queda!
Elimina