Amanida de favetes @Cuinema6mans Per tu Jose Padilla
Avui Cuinem a 6 mans en homenatge al Jose Padilla que ens ha deixat recentment.
Des del 2008 que rondo per aquest mon dels blogs...al principi els bloguers erem molt actius i ens trobavem de tant en tant en "saraos" que anavem organitzant, ara un, ara l'altre...no ens feia cap mandra llevar-nos ben d'hora, agafar el cotxe i travessar Catalunya per estar tot un dia plegats coneixent-nos i aprenent.
El Jose va ser d'aquests, dels del principi, de quan deiem que el millor dels blogs som els bloguers.
I del seu blog hem agafat aquesta recepta i l' hem cuinat a 6 mans, l'Olga , la Marta i jo.
Necessitem per a dues persones:
- Un pot de favetes fregides, en el meu cas he agafat un pot dels que vaig fer dies enrere.
- 1/2 tomàquet
- 1/2 ceba tendra
- Un manat de brots tendres o barreja d'enciams
- Pinyons
Vinagreta de fruita seca, feta a la meva manera, és a dir amb una mica de romesco:
- Pinyons
- Avellanes (el Jose hi va posar nous)
- Oove (podem fer servir una mica de l'oli de les favetes)
- Sal
- Vinagre de Xerés
- Una cullerada de salsa de romesco
Comencem fent la vinagreta i la reservem.
Tallem tots els ingredients ben petits i els posem en un bol. Ho barregem tot bé i amanim amb la vinagreta que tenim preparada.
Reservem uns quants brots sense tallar.
Als bols posem una base de brots tendres, al damunt la barreja que tenim tallada, al mig hi posem un parell de cullerades de favetes i ho acabarem amb uns quants pinyons i si voleu amb una culleradeta de ceba fregida cruixent.
Aquí teniu l'amanida de favetes de l'Olga i la de la Marta.
Per tu José, sempre seràs un de nosaltres, et trobarem a faltar.
Hola Gloria. Lamento mucho esa pérdida. No estoy muy seguro pero creo que lo leí en otro blog. No tuve el gusto de conocerlo pero por lo que leo debió ser una buena persona.
ResponEliminaNada mejor que rendirle un pequeño homenaje cocinando una receta de su blog y que estoy seguro, a tenor de lo que veo, que debe estar deliciosa. Ensaladas como esta apetecen en todo tiempo y más ahora.
Espero que te encuentres perfectamente.
Un abrazo y cuídate.
Un encant. El trobarem a faltar.
EliminaPtnts
Glòria
Si aquells temps semblen ben llunyans ara, oi? Un homenatge fantàstic.
ResponEliminaUna abraçada,
Palmira
Gràcies Palmira!
EliminaPtnts
Glòria
Un bonic homenatge fer aquesta recepta entre tres bones amigues que el vau conèixer i ben bona... Tot i que t'he de confessar que no m'agraden les faves i ho canviaria per un altre llegum. Petons i un pensament per aquest bon amic.
ResponEliminaGràcies Sara
EliminaPtnts
Glòria
El millor dels blocs les blocaires i ens ho estem deixant perdre! Un Bon homenatge al Jose, a la Montse li haurà fet molta il.lusió!
ResponEliminaPtnts
Veritat que sí que ho estem deixant perdre?
EliminaAra és l'era dels instagramers, de la immediatesa i dels likes ... Què hi farem!
Ptnts
Glòria