Crema de pèsols, api i naps
Amb els darrers de la temporada ... fem-ne una crema!
I si no en tenim de frescos ...uns bons pèsols congelats també ens aniran bé!
Per a 2 -3 persones necessitem:
- 3 naps grossos
- 2 branques grosses d'api
- Mig quilo de pèsols desgranats
- 1 gra d’all
- Ceba fregida cruixent
- Oove
- Escates de flor de sal
Bullim els naps, l'api i els pèsols tot junt. Ho escorrem, reservant el líquid i ho posem al bol de la batedora (menys una cullerada de pèsols que la reservem pels toppings).
Ho batem tot, incorporant a poc a poc una mica de caldo fins aconseguir una crema de la textura desitjada. Si ho fem amb la TMX o amb una batedora molt potent no ens caldrà colar-ho, sinó passem-ho pel colador xinès.
Ho posem en un bol i al damunt hi posem els pèsols lleugerament sofregits amb una miqueta d'all, una miqueta de ceba fregida cruixent, unes gotes de l'oli del sofregit i unes escates de flor de sal.
Naps amb pèsols? Mai ho hem fet, toca provar-ho!
ResponEliminaUna abraçada,
Palmira
És del temps, aquest temps primaveral tan bonic que ens està fent...
ResponEliminaEls naps, tant oblidats dels nostres àpats! La veritat que de caldets i cremes no passen, i m'encanten!
ResponEliminaAmb pèsols no els he tastat mai, però segur que boníssim!
Perfecte!!
Ptnts
Molt ric i sa. Dos en un, un beset
ResponEliminaHola Gloria. Suelo utilizar mucho los guisantes y la verdad es que en crema están fabulosos, y no solo en crema jj. El apio como más lo utilizo es en ensalada pero la verdad es que con lo que se ponga le añade un sabor y un olor delicioso. Lo que menos he utilizado han sido los nabos.
ResponEliminaViendo el aspecto de esta crema estoy seguro que disfrutaría si tuviera un plato delante. Deliciosa.
Un abrazo.
Se ve delicioso!!....me encantan estas cremas......Abrazotes, Marcela
ResponEliminaHolaaa!!! i tant hem de menjar de temporada que es quan tenen tots el sabors las cosas, una cremeta així es por posarse el barret !!!
ResponEliminaEl nap últimament l'utilitzo força! En canvi l'api no gaire. M'apunto la recepta!
ResponEliminaPetonets,
Olga