Crema de tomàquet amb cruixent de formatge
En el meu cas ha estat una recepta d'aprofitament. Vaig comprar uns tomàquets cor de bou maquíssims i no sé perquè no ens els vam acabar i abans no comencessin a fer massa mala cara em vaig animar a fer aquesta...sopa? crema?
Per a quatre persones necessitem:
- Mig quilo de tomàquets ben madurs (pesats sense pell ni llavors)
- 4 alls
- 1 pastanaga grossa
- Una culleradeta de farina d'arròs
- Un litre de caldo de verdures
- Oove
- Sal
- Pebre negre molt
- Formatge curat d'ovella o de cabra
Escaldem els tomàquets, els pelem i després els ratllem traient el màxim de llavors possible. Els reservem.
Tallem els alls ben petits i els posem a sofregir a foc ben baixet, amb una mica d'oove dins una olla.
Tallem la pastanaga a làmines ben fines i les afegim. Quan l'all comenci a agafar color hi afegim la cullerada de farina i anem remenant fins que es cogui i no tingui cap grumoll. És el moment de posar-hi la tomaca , salpebrar i afegir-hi el caldo.
Fem que arrenqui a bullir i després abaixem el foc i ho deixem coent-se una mitja hora.
Mentrestant fem el cruixent de formatge:
Ratllem una mica d'un bon formatge curat de cabra o d'ovella i el posem , formant una capa prima, damunt una paella a foc molt baix. Quan s'hagi desfet i format una capa cruixent de color lleugerament torrat la retirem del foc i ho deixem refredar. Trencarem aquest cruixent a trossos grossos.
Una vegada ha passat la mitja hora deixem refredar una miqueta la crema de tomàquet i la passem per la batedora perquè quedi ben fina de textura.
La servim en un plat o un bol posant al damunt el formatge i si volem una mica de ceba fregida .
La portem a taula tèbia o freda, però mai massa calenta ja que es desfaria el formatge i no trobariem el cruixent que li dona un punt especial en menjar-nos-la.
Una crema tèbia que presento al @Color y Sabor de Temporada d'aquest mes de maig.
Fresqueta, està bonìssima.
ResponEliminaLa crema por sí sola ya me parece estupenda y el remate del crujiente de queso es el complemento perfecto
ResponEliminaPetons!!!!
Hola maca, una crema boníssima, vas tenir una molt bona idea. Alguna vegada he posat tomàquet a les cremes però mai com a ingredient principal i veig que ha quedat fantàstic. Petons!!!
ResponEliminaFa venir gana, sembla tan saborosa i gens difícil...Petons.
ResponEliminaHola Gloria. Aunque hago bastantes cremas nunca me he puesto a cocinar una de tomate y mira que lo tomo muy a menudo. Tendré que probarla porque sé que tiene que estar muy rica. Esos sí, a mí sin queso jj aunque se quede sin rematar.
ResponEliminaEspero que te encuentres bien.
Un abrazo y cuídate.
Molt addicta a les cremes de tomàquets! ptnts
ResponEliminaHolaaaa!!! i que bona deu ser aquesta crema amb els tomatecs de cor de bou, ufff,,, no es pot tirar res digas que si!!! petons.
ResponEliminaFresqueta o tèbia, és senzilla i ben bona!
ResponEliminaUna abraçada,
Palmira