Coca d’avellanes i ratafia
I continuem fent coques...avui tornem a fer coca de forner, però la hem vestit de gala amb avellanes de Reus i ratafia CaRoman i ens ha sortit una coca diferent amb un gustet a ratafia que enamora...a veure que us sembla.
Necessitem:
- 100g d’aigua
- 100g de llet
- 50g d’oove
- 1 polsim generos de sal
- 25 g de llevat de forner
- 450-500g de farina de força
- 2 cullerades de sucre
Per posar al damunt:
- Avellanes torrades
- Sucre
- Oove
- Ratafia
Escalfem l’aigua a uns 70 graus i hi desfem el llevat, hi barregem la llet i l’oli.
Ho posem al bol de la KA. S’hi aboca la farina, junt amb la sal i ho fem amassar a velocitat mitjana fins que tinguem una massa llisa. En fem una bola i la deixem reposar tapada una mitja hora.
Trenquem les avellanes, a trossos grossos, si en queda alguna de sencera no passa res.
Preparem una safata de forn amb paper sulfuritzat i encenem el forn
Passada la mitja hora aboquem la massa a la safata del forn i li donem foma de coca.
Hi repartim per damunt les avellanes i hi posem sucre abundantment. Ha de coure una mitja hora a 180 , o fins que vegeu que està cuita. Al moment de treure-la la ruixem amb ratafia i la deixem refredar damunt una reixeta.
Acompanyada d’un gotet de ratafia...perfecta per a postres, però per esmorzar amb un cafè...o a mitja tarda...que me’n dieu?
Pensava que la coca portava ratafia!!! I te la prens a banda!!
ResponEliminaDoncs m'has donat la idea de posar-la a dins!
Ptnts
Marta, la ruixo de ratafia només treure-la del forn...i si a més te la vols menjar amb un gotet de ratafia, encara millor!
EliminaJa tinc ganes de veure la teva
Ptnts
Glòria
Per mi....perfecta! A mi em sembla perfecta! No tardaré gaire en copiar-te-la!
ResponEliminaPetonets,
Olga
Ganes de veure la teva,!
EliminaPtnts
Glòria