Pa de focaccia de Gennaro Contaldo @cookingthechef
Quan vaig veure el nom de Gennaro Contaldo vaig pensar...ja hi tornem a ser, ni idea 😅, però una conversa que vaig tenir amb l’ April fa uns dissabtes a Barcelona va fer que m’ animés i, malgrat ser final de curs, tenir una feinada a fer coques de revetlla... em vaig animar a buscar i em vaig trobar amb un grapat de receptes senzilles, bones, faciletes de fer i molt aractives... i aquesta focaccia va sortir a la revetlla de StJoan, agradant a tothom. I com que ja tenia el forn encès per fer les coques de StJoan no em va costar gens fer-la.
Necessitem:
- 500g de farina de força
- 12 g de llevat de forner
- 350g d’aigua tèbia
- 2culleradetes de sal
- un raig d’oove
- Farigola fresca
- Tomàquets xerry
- Olives sense pinyol
Barregem l’aigua tèbia amb el llevat, ho barregem bé i ho deixem reposar uns 10 minuts.
Ho posem al bol de la KA i hi afegim la farina, la sal i un raget d’oove. Ho posem a amassar fins que aconseguim una massa llisa. En fem una bola i ho deixem, tapat, uns 40 minuts.
Preparem una safata de forn amb paper sulfuritzat, i passats aquests minuts, quan haureu vist que la massa ha duplicat o més el seu volum, l’aboquem i li donem la forma que volguem que tingui la focaccia. Hi posem al damunt els tomàquets xerry i les olives i ho deixem reposar un quart d’hora més.
Encenem el forn a 200 i quan ja estigui calent, ruixem la focaccia amb un bon raig d’oove i l’empolsimem de fulles de farigola fresca i sal.
La fem coure fins que vegem que agafa un bonic color daurat, uns 25 -30 minuts.
La vaig prendre a la revetlla de St Joan, acabada de fer, boníssima...als aperitius.
I ara a veure que han fet els quaranta participants al repte, segur que trobarem un munt de receptes que ens agraden !
Deliciosa, no podía ser d' un altre manera. La focaccia es una de las mevas coques preferidas
ResponEliminaPetons
Com a mi, Manu, les preparacions salades amb massa de pa m'agraden moltíssim.
EliminaPtnts
Glòria
Una focaccia muy rica, te ha quedado estupenda y con esa pinta rústica tan apetecible. Unas fotos muy bonitas.
ResponEliminaFeliz finde, besos
A mi me encanta el aspecto rústico de la focaccia, es parte de su encanto.
EliminaPtnts
Glòria
Un pan clásico y sencillamente delicioso. Un lujo en la mesa.
ResponEliminaBss
Receta clásica y riquísima Rosalía.
EliminaPTNTS
Glòria
quina pintassa té aquesta focaccia...m'imagino el bon gust que ha de tenir, i l'olor que deixa per tota la casa...una delicia que s'ha de fer sí o sí!!
ResponEliminapetonets!!
L'oloreta de pa amb farigola....mmmmmmm
EliminaPTNTS
Glòria
Uuufff que buena pinta tiene esa Focaccia!!! Es un tipo de pan que me gusta mucho y este además tiene que estar deliciosa con esos tomatitos y aceitunas por encima... le van de maravilla al pan.
ResponEliminaBesos,
Es uno de los rellenos que más me gusta para la focaccia Suny, pero con cebolla i calabacín queda bueníssima también. Y probaré otros heheheh
EliminaPTNTS
Glòria
Quina sort van tenir els teus acompanyants de revetlla!
ResponEliminaUna focaccia fantástica, quina gana!!
I si n'hagués fet dues se les haguéssin acabat també, hehehe
EliminaPTNTS
Glòria
En este reto voy a repetir mil veces que me encantan todas las recetassssssss
ResponEliminaEs que este cocinero nos lo ha puesto fácil Belen!
EliminaPTNTS
Glòria
Quina pinta! M'ho apunto :P Per cert, què és l'oove i on el puc trobar? Gràcies!
ResponEliminaCelebro que t'agradi Gemma.
EliminaL'oove és oli d'oliva verge extra. Nosaltres el comprem arbequí a les cooperatives de la zona, però pots fer servir l'oli que gastis normalment.
PTNTS
Glòria
Quina pinta més bona, recepta de 10.
ResponEliminaBesets ets.
Moltes gràcies, va quedar molt bona.
EliminaPTNTS
Glòria
Boníssima ha de ser, amb aquesta pinta tan esponjosa. M'encanta. Molt bona elecció per aquest repte italià.
ResponEliminaPetons
Jo em vaig quedar amb la foccacia, sense fotos! Però sortirà a la repesca!!!
ResponEliminaPtnts
Quien estubiera frente a esta delicia ahora! ???
ResponEliminaBesos
Todo un clásico que te ha quedado sensacional, de buena gana me tomaría ahora un pedacito.
ResponEliminaB7ssss
Las focaccias son de los panes más ricos para mi gusto (que me gustan casi todos, pero así con colores y llenos de sabor y hierbas me fascinan), esta delicia entra por los ojos y es que con este chef dan ganas de prepararlo todo. Apuntada queda :)
ResponEliminaUn beso
Quina foccacia tan apetitosa! Ojalà en tingués ara un tros! M'alegro d'haver-te animat quan ens vam trobar, però el que mès m'alegro es d'haver-nos trobat. Molts petons! i gràcies per la teva participació!
ResponEliminaUn administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
ResponElimina