Tortell de nata i maduixes @Color y Sabor de Temporada

 Fa dies que per celebrar anys i per portar de postres faig tortells de nata guarnits amb diferents fruites. Aquest és el darrer de la col·lecció...o em començaré a repetir i això no pot ser 😉.
Us explico com el vaig fer... i el resultat són unes postres fàcils i molt vistoses, tothom es queda bocabadat...i la veritat, ja veureu com no n'hi ha per a tant!

Necessitem:

  • Dues plaques rodones de pasta de full
  • Un quart de litre de nata per a muntar
  • 75g de clares d'ou
  • 150g de sucre
  • 30cl d'aigua
  • 4 fulles de gelatina
  • 100g de maduixes (per sobrecoure a baixa temperatura) o tres cullerades de melmelada de maduixa.
  • Maduixes i fruites vermelles per a guarnir.


Envasem els 100g de maduixes al buit i les posem a coure, a baixa temperatura, 120 minuts a 85 º. Una vegada cuites les traiem de la bossa, en separem el suc i les triturem bé.  Hi afegim les fulles de gelatina que haurem tingut en remull i ho deixem refredar.
Muntem a punt de neu fort amb la batedora, KA, TMX les clares amb 30 g de sucre. Mentrestant posem a bullir l'aigua amb els 120g de sucre restants. Quan ja hagi bulli i el sucre estigui totalment desfet anem afegint, poc a poc, a les clares muntades, sense deixar de batre fins aconseguir que quedin ben fortes i consistents.
Deixem refredar.
Muntem amb la KA, TMX o amb la batedora que tinguem la nata.
Barregem les dues coses amb cura i hi afegim les maduixes amb la gelatina.
Ho posem dins una mànega pastissera i ho deixem a la nevera.
Posem a coure les plaques de pasta de full, a les que haurem tret un cercle de la part central perquè tinguin forma de tortell. Posem un paper de forn damunt la safata, una placa de pasta de full, un altre paper de forn, una altra pasta de full, un altre paper de forn i al damunt un plat pla, així evitarem que les plaques pugin i el tortell ens quedarà millor. Ho posem a coure, amb el forn calent a 180º uns 20 minuts.
Una vegada  cuites deixem refredar les dues plaques de pasta de full i ja podrem muntar el tortell.

Posem damunt una safata  una placa de pasta de full. Amb la mànga pastissera anem posant el farciment. Tapem amb l'altra placa de pasta de full, fem una altre pis de farciment i al damunt guarnim amb maduixes i fruites del bosc.
Ho deixem a la nevera fins a l'hora de les postres.

I aquesta proposta la presento al repte  @Color y Sabor de Temporada que  aquest mes proposa fer receptes amb maduixes.

Comentaris

  1. Saps que entre tots els postres del món mondial, el tortell de nata és el meu favorit?! De fet com a França no n'hi han, quan torno a casa per vacances sempre toca tortell. O sigui que el tortell és el postre de nadal i del 15 d'agost :o)
    Però potser ara veient la teva manera de fer i fent massa de full a casa em podria animar...
    A més que amb l'afegit de fruita em sembla ideal!!!!
    Petons !
    Palmira

    ResponElimina
  2. Una proposta molt vistosa, m'encanta com queda!!! Amb nata a casa no el puc fer, ja buscaré víctimes jejeje
    Ptns

    ResponElimina
  3. Mare meva, quina preciositat de pastís! Me l'apunto per la celebració de l'aniversari de la meva mare!
    Bona recta final de la setmana!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  4. Un tortell así triunfa allá donde lo lleves.Exquisito.
    Bon cap de setmana Gloria

    ResponElimina
  5. Menuda preciosidad de tarta!Me encanta,me daría pena hasta hincarla el diente
    besitosss!

    ResponElimina
  6. Hola !! es preciosissim el tortell, amb una decoració que enamora, molt bo!! un petonet :)

    ResponElimina
  7. Hola guapa , t'ha quedat espectacular, quin tortell. ..bona setmana santa. Petons .

    ResponElimina
  8. oHHHH!!! que espectáculo de pastel, precioso y especial para un día especial!!!, esa combinación de nata con fresas me recuerda mi infancia. Te ha quedado muy bonito y de seguro delicioso.
    un beso

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides