El pa de nous de la Padenous @Cuinem a 6 mans

Que el milllor de tenir un blog de cuina són les persones que m'ha permès conèixer no em cansaré mai de dir-ho. Persones com la Marta, una blocaire, o bloguera, com volgueu dir-li amb qui, em sembla que no m'equivoco gens si dic que m'uneix una bona , boníssima, amistat. 
Som gent de Reus, o ho volem ser, anem fent bandera de la nostra ciutat, encara que moltes vegades ens fa l'efecte que ningú ens ho reconeix, però nosaltres insistim. La Marta no és nascuda a Reus, però com a ganxeta d'adopció que és, amb una família ganxeta darrera, s'ha afegit a mi, i gairebé com una parella de fet anem plegades a tot arreu on els nostres blogs ens porten.
Uns quants anys de diferència ens separen, que no són cap problema ni impediment , ja que l'afició que ens uneix no té límits d'edat.
Ella és llençada, innovadora, atrevida...em repta a fer noves receptes que jo no m'atreviria mai a fer-les ja que sóc més tradicional i conservadora. 

I un dia , no fa massa, una tarda, ja de calor, que ens vam trobar les tres blogueres del sud, l'Olga, la Marta i jo, ens va obsequiar amb el seu pa de nous, una delícia que una vegada tastada ja ha passat a  ser un dels esmorzars que agraden a casa. 

I sense que ella ho sàpiga hem decidit fer aquest @Cuinem a 6 mans diferent, dedicat a la Marta , al seu blog i al seu pa de nous, que com ella diu és recepta de la seva mare però li surt millor a ella .
Necessitem:
  • 2 ous
  • 400g de sucre ( amb el teu permís Marta n'hi he posat 250g)
  • 60g de mantega
  • 600g de farina
  • Un sobre de llevat químic
  • 400g de llet freda
  • un polsim de sal
  • Un rajolí d'oli
  • mitja copeta de garnatxeta de Porrera del celler Can Planés
  • un bon grapat de nous pelades (150-200g)

Preescalfar el forn a 180º
Posem les nous pelades a macerar amb la garnatxeta de Porrera

Barregem els ous amb la mantega en pomada i el sucre fins que quedi una pasta una mica escumosa, anar-hi afegint a poc a poc la llet i després la farina barrejada amb el llevat, la sal, el rajolí d'oli i la garnatxeta (  on hi havia les nous)

Preparem un motlle rectangular amb una mica d'esprai antiadherent, o amb mantega i farina. 

Afegim les nous a la massa, omplim el motlle i el posem al forn. a 180º uns 40 minuts o fins que vegem que té un bonic color torradet. Punxem-lo abans de treure'l per assegurar-nos que està ben cuit per dins.

I ja està! Un magnífic pa de nous, recepta de la Pa de nous. 

És una de les seves primeres receptes, és la que dona nom al seu blog. No dubteu en passejar-vos-hi i veureu les receptes diferents, innovadores, agosarades amb que ens obsequia.

Marta... un ptnt 





Comentaris

  1. A casa nostra també va agradar molt, Glòria! Me'l tornen a demanar!
    Un plaer tenir-vos, noies!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  2. Sou uns soletes!!! De veritat! M'ha fet molta Il·lusió!! Que faria jo sense vosaltres😘😘😘
    Feliç q us agradés! I q ara el publiqueu!! #feliçcomunanís!!

    ResponElimina
  3. Hola maca, el teu pa està bonisim , ara mateix li feia un bon pessic. Petons.

    ResponElimina
  4. Qué maravilla poder desayunar con una par de rebanadas de este delicioso pan. Te ha quedado divino!

    Saludos!

    ResponElimina
  5. Hola Gloria.Fantástico este pan de nueces y que buen homenaje para la Marta.En casa es el pan que mas nos gusta.
    petons

    ResponElimina
  6. Per aquí fem salivera d´aquest pa...quan el provarem?

    ResponElimina
  7. Mien rico que se ve este pan. Ideal para desayunar. Un besazo.

    ResponElimina
  8. Quin goig de pa, es bonissim, apunto recepta 😀😀

    ResponElimina
  9. Uummmmmmmmmmmmm como me estas tentado ,te ha quedado un pan de relujo y no dudo ni un segundo que este de rexupete.
    Bicos mil y feliz semana wapa.

    ResponElimina
  10. ¡Cómo me gusta este pan que has preparado! Se ve delicioso e, indudablemente, debe estar para chuparse los dedos como pan de desayuno. ¡Una maravilla! Ahora voy a ver la receta original, ya que dices tantos piropos de ella; si bien, a mí me parece que tu pan está estupendo.
    Besos y feliz semana.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides