Vinagre de mores @Color y Sabor de Temporada
Feia dies que em rondava pel cap l'idea de fer vinagres de diferents gustos, quan vas al supermercat les lleixes n'estan plenes i , si són una mica bons, te'ls fan pagar força cars. Per això vaig pensar en aprofitar la temporada de les figues i les mores per provar-ho.
El de figues no m'ha agradat com ha quedat, molt tèrbol (malgrat haver-lo filtrat un parell de vegades) i molt dolç.
El de mores...boníssim...almenys pel nostre gust. A veure què us sembla a vosaltres!
Necessitem:
- 500g de mores
- 500g de vinagre de poma (o de vi blanc)
- 150g de sucre blanc
Netegem bé les mores, sota el raig de l'aixeta, i traiem les restes de fulles i tronquets d'esbarzer que encara puguin tenir. Les deixem escórrer be.
Les posem en un pot, o al bol de la TMX, hi afegim el vinagre, ho triturem una mica i ho deixem reposar a la nevera, dins un pot de vidre ben tapat quatre o cinc dies.
Passats aquests dies ho colem amb un colador de malla molt fina o amb un drap de cotó intentant treure el màxim de suc a la polpa de les mores.
Pesem el líquid resultant, que en el meu cas han estat uns 400g, el posem en una cassola on afegim el sucre i ho fem coure, a foc mitjà uns 10 minuts, fins que el sucre s'hagi dissolt totalment.
Deixem que es refredi i ho podem posar en un pot tapat o en un setrill de vidre a punt per fer-lo servir.
Fixeu-vos quin color tan bonic tenen les amanides amb aquest vinagre!
Aquest cap de setmana tornaré a la muntanya, i si trobo mores, en faré més, desat en un lloc fosc ben tapat, segur que en tindré per una bona temporada.
I aquesta és la meva proposta per al repte @Color y Sabor de Temporada, que aquest mes ens demana cuinar amb mores o llenties.
Diferent, pero de ben segur que bonissim
ResponEliminaQueda precioso Gloria y muy rico seguro.
ResponEliminaBss
Jo havia fet vinagre de maduixes, però mai haguera pensat fer-ho de mores... té un coloret preciòs!
ResponEliminaUna abraçada.
Hola! fan total de los vinagres caseros :) m'agrada molt, i el color es sùper xulo!!! :)
ResponEliminaPrecioso color, que buena idea este vinagre de moras, para ensaladas es una idea deliciosa!
ResponEliminabesos
Muy interesante esta receta.
ResponEliminaQuè original!! Amb el que m'agraden a mi les mores...
ResponEliminaMare meva, Glòria! Quin vinagre més bo ha de ser! Amb ell les amanides deuran quedar de luxe!
ResponEliminaPetonets,
Olga
Seguro que le da un toque delicioso a las ensaladas. Y aroma!! BEsos!!
ResponEliminaEl comprat m'encanta però els vinagres de fruites són una cosa que abans de tenir blog mai m'hauria imaginat poder preparar a casa!
ResponEliminaPer cert, el blog es muda pel seu aniversari i estem de sorteig si et ve de gust participar
Petons
Palmira
comeconmigo.net