Arròs tebi amb quinoa i bacallà confitat

Al poema "Cambra de la tardor" en Gabriel Ferrater ens parla del color d'olor de poma

(…)Sense enyor
se’ns va morint la llum, que era color

de mel, i ara és color d’olor de poma.

I Color d'olor de poma se'n diu el restaurant situat al carrer Sta Anna De Reus, regentat per la parella Àngels - Ernest;  ell molt conegut ja que va ser el President del Parlament de Catalunya entre el 2003 i el 2010; ella, la mestressa del projecte, de qui va sortir l'idea, qui hi està al davant, qui viu i treballa el dia a dia del restaurant.
Decoració molt cuidada, detalls, producte català i de qualitat. Ambient agradable, tranquil... És un restaurant jove que amb el lema Poesia dels sabors  ens presenta la cuina com un art i vol jugar amb els nostres sentits  quan assaborim els seus plats

I un dia qualsevol, mirant el que menjava un dels meus companys de taula, quan vaig arribar a casa vaig fer aquest plat.

Per a dues persones necessitem:

  • Mitja tassa de cafè d'arròs (especial per a guarnicions i amanides)
  • Mitja tassa de cafè de quinoa
  • Mitja i mitja ceba (o calçot)
  • Mig carabassó no massa gran
  • Mitja xirivia
  • Un tall de bacallà
  • OOVE
  • Sal
  • Julivert
  • Un parell de cullerades de salsa de romesco


Tallem la ceba ben fina,  la xirivia i el carabassó a taquets no massa grans
Tallem el bacallà a daus grossos i el confitem: 
Agafem un pot i hi posem els trossos de bacallà, Ho cobrim amb OOVE i ho posem al foc, suau, comprovant amb un termòmetre que no passi de 65º. Li tenim 5 minuts, ho retirem del foc i deixem el bacallà dins l'oli fins que sigui tebi. El traiem i el posem damunt un escorredor, amb cura que no es trenqui perquè llenci l'excés d'oli.
Mentrestant haurem bullit i refredat l'arròs,  haurem cuit la quinoa i saltejat les verdures al wok amb una mica d'oove.
L'altra mitja ceba també saltejada amb  molt poc oli la barrejarem amb la quinoa
Al mateix wok on tenim les verdures saltejades hi posem l'arròs i el fregim una mica, remenant-ho bé perquè quedin tots els sabors ben integrats.
Posarem l'arròs amb verdures a la base del plat, al damunt hi posarem una cullerada de quinoa que farà de llit al bacallà confitat.
Acabarem el plat amb una mica d'oli barrejat amb una picada de julivert i una mica de salsa de romesco.

Una manera diferent de menjar una amanida d'arròs, tèbia enlloc de freda, amb les diferents textures que donen els diferents tipus d'arròs (parboiled,  vermell i  salvatge) i arrodonida amb els talls de bacallà confitat...un plat bo i saborós, un plat per repetir!
Crec, i no vull ser massa agosarada quan dic he aconseguit un plat que pot entrar una mica en la filosofia del Color d'olor de poma... jugant amb el gust, la vista , l'olor... és a dir jugant amb els sentits!

Comentaris

  1. Mmmm....que bo deu ser aquest arrosset! És impressionant! Amb el bacallà confitat...tot un luxe!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  2. Ostres, quina amanida d'estiu més bona!!! Mira, ja en tinc una per incorporar la quinoa als meus àpats!! O faré un mix d'arrosos, blanc llarg i salvatge!! M'agrada molt!
    El proper cafè el fem allà, ok ganxeta?
    Ptns

    ResponElimina
  3. Una buena ensalada de verano muy completa y muy sana. Fantastica
    Petons

    ResponElimina
  4. Aquesta setmana totes heu coincidit, heu triat la quinoa. M'agrada molt la teva recepta, amb el bacallà i l' arròs has clavat aquesta amanida. petons.

    ResponElimina
  5. Tomo nota del restaurante, por si algún día de estos paso por Reus, nunca se sabe ;)

    Como tú dices es una manera diferente de comer una ensalada de arroz, la veo muy completa, lo que más me llama la atención es lo de combinar quinoa y arroz

    Petons!!

    ResponElimina
  6. Aquestes amanides amb un toc different sempre m'encanten!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
  7. Hola Gloria. En el recorrido que estoy haciendo por los blog,s hoy ya he visto unas cuantas recetas con quinoa jj. ¡Y yo! todavía no la he probado jj.
    Una ensalada muy original y que no dudo que debe estar como para chuparse los dedos. Me encanta el bacalao y así está de vicio. Un plato para disfrutarlo.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  8. Hola, Gloria. Debo reconocer que la quinoa sola no me agrada, así como el arroz blanco sí que me gusta. Ahora bien, tras mucho tiempo experimentando, reconozco que mezclada con verduras está muy buena. Con lo cual, este plato con arroz, quinoa, verduras varias y bacalao debe estar para chuparse los dedos. Si además lo aderezamos con esa estupenda salsita, ya ni me lo quiero imaginar. ¡Un plato completo, sano, sabroso y muy interesante!
    Besos y feliz día, guapa.

    ResponElimina
  9. Caram, que bo!!! prenc nota m'agradat molt :) ptnts.

    ResponElimina
  10. Se ve muy completo y muy delicioso!!
    Realmente me ha sorprendido bastante.
    Debe de estar para rebañar el plato seguro.

    Besos

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides