Cassoleta de Quaresma @ Cuinem a 6 mans
Avui és Divendres Sant i com mana la tradició hem de dinar cassoleta de bacallà o cassoleta de Quaresma. La he vist fer de dues maneres, amb carxofes i ou dur o amb cigrons i espinacs, i avui m'he decidit per aquesta segona versió. Estic segura que la Marta i l'Olga, que avui també estan cuinant cassoleta de quaresma en un altre @cuinem a 6 mans hauran triat la de les carxofes. Sempre donant la nota hehehe
A veure què us sembla!
Necessitem per a dues persones:
- Un quart de quilo de cigrons cuits
- 2 talls de bacallà dessalat
- Un manat d'espinacs
- Una ceba tendra
- Un all tendre
- Un all
- 2 cullerades de tomaca fregida
- 6 avellanes
- Mig got d'aigua
- Mig got de vi blanc
- OOVE
Tallem la ceba i els alls ben petits i ho posem a sofregir en una cassola amb una miqueta d'oli, quan vegem que comencen a enrossir-se hi afegim els dos talls de bacallà, lleugerament enfarinats, i fem que es fregeixi lleugerament per tots els cantons. i el traiem. A la mateixa cassola hi posem la tomaca fregida, els cigrons, el vi blanc i l'aigua i ho fem coure 10 minuts.
Mentrestant netegem bé els espinacs traient-los les tiges.
Afegim les fulles d'espinacs, les avellanes picades i ho fem coure tot junt 5 minuts més. Hi posem el bacallà i durant un parell de minuts ho anem sacsejant amb cura perquè deixi anar una mica la gelatina i...
Ja ho tenim a punt per emplatar
Dinar de Divendres Sant a punt... abans el bacallà era menjar de pobres, per això es menjava els dies d'abstinència, quan no es podia menjar carn, avui en dia un plat com aquesta cassoleta és un plat de festa major ja que el bacallà ha canviat de categoria ☺
Hola maca,quin plat de luxe,el bacalla i els cigrons m'agraden molt i cuinats aixi es tot un plaer. Bona Pascua. Petonets.
ResponEliminaUn plat de luxe i tradicional.
ResponEliminaUn plat ideal per avui! Si, és tot un plat de luxe i encara més aquí!
ResponEliminaM'agrada això de cuinar a 6 mans!
Petons i bon cap de setmana,
Palmira
Una combinacion que me encanta y en casa triunfarias al 100%.
ResponEliminaBona Pascua
petons
Veus, aquesta proposta jo no l'he vist fer. Si sentit a dir, però com que els cigrons no em criden massa, jo no hi pares atenció! Prnts i a per la propera!!!
ResponEliminaProposta apuntada, Glòria! MMMmmm....que bons! El bacallà i els cigrons m'agraden molt! Si et queda un tupper...guardame'l!
ResponEliminaPetonets,
Olga
En casa tampoco falta el potaje de semana santa, ese plato se ve muy apetitoso
ResponEliminabss
Has parlat de l'opció d'ou dur i carxofes, jo en aquesta versió de cigrons i espinacs hi acostumo a afegir l'ou dur ratllat per sobre.
ResponEliminaTens tota la raó, Glòria, un plat de luxe.
Una abraçada.
Hola Gloria. Aunque ya la Semana Santa ha finalizado siempre quedan ricos platos para disfrutar sea en esos días como en cualquier otro del año.
ResponEliminaDe la forma como lo has preparado es como yo suelo hacerlo con algunas modificaciones y al leerte he visto que también se prepara con alcachofas y dado que esta verdura me encanta tomo nota para hacerlo en otra ocasión.
Estoy seguro que este plato tan típico de estos días pasados ha debido salirte exquisito.
Me ha encantado.
Que tengas una buena semana.
Un abrazo.
Molt bon plat 💚 Per proxim dia de fresquet 👌👌
ResponEliminammmm bonisim amb quaresma o sense per disfrutar tot l'any, i amb els xips de carxofa de la següent recepta buff brutals, besets guapa!
ResponEliminaUn plato de los de toda la vida... me encantan estos platos de cuchara. Que buena pinta. Saludos
ResponElimina